Επιχειρήσεις κατά του παρεμπορίου στην Αττική

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου στην Αττική.

Το τελευταίο 48ωρο, υπό την καθοδήγηση του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παρεμπορίου (ΣΥΚΕΑΑΠ) της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι στο κέντρο της Αθήνας, στη Γλυφάδα και στην Καλλιθέα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Επενδύσεων και Ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, κλιμάκια ελέγχου της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, πραγματοποίησαν χθες ελέγχους σε καταστήματα εμπορίας παιχνιδιών στο κέντρο της Αθήνας, όπου εντόπισαν, κατάσχεσαν και κατέστρεψαν 252 απομιμητικά παιχνίδια, ενώ δέσμευσαν 270 μπαλόνια, τα οποία θα ελεγχθούν περί της γνησιότητας τους και της ασφάλειάς τους για χρήση από «μικρούς» καταναλωτές. Υποβλήθηκε επίσης πρόστιμο, για έλλειψη τερματικού POS για πληρωμή με τη χρήση καρτών.

Εξάλλου, κλιμάκιο ελέγχου αποτελούμενο από ελεγκτές της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, αστυνομικούς της Ελληνικής Αστυνομίας και της δημοτικής αστυνομίας Γλυφάδας, πραγματοποίησε 18 ελέγχους σε λαϊκή αγορά του δήμου Γλυφάδας και υπέβαλε πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ για έλλειψη πινακίδας προϊόντων προς πώληση.

Οι έλεγχοι από τα κλιμάκια ελέγχου της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή σε καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας, συνεχίστηκαν και σήμερα. Εντοπίστηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 591 είδη απομιμητικών αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας. Επίσης, κλιμάκιο ελέγχου αποτελούμενο από ελεγκτές της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, αστυνομικούς της Ελληνικής Αστυνομίας και της δημοτικής αστυνομίας Καλλιθέας πραγματοποίησε ελέγχους σε λαϊκή αγορά του δήμου Καλλιθέας και επέβαλε πρόστιμα ύψους 1.500 ευρώ για παραβάσεις του ν.4497/2017.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ