• "Μαχαίρι" στις δόσεις για τον φόρο

  9:05 μμ, Παρασκευή 03 Αυγ 2012 9:05 μμ, Παρασκευή 03 Αυγ 2012

  "Αγκάθι" αποτελεί ο αριθμός των δόσεων στις οποίες θα πληρωθεί ο φόρος εισοδήματος, μετά τις ενστάσεις της τρόικας στο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για 10 δόσεις.

  Από την πλευρά το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει ότι όσο μεγαλύτερος είναι αριθμός των δόσεων, τόσο περισσότεροι Έλληνες θα πληρώσουν.

  Σύμφωνα με την τρόικα, ο μεγάλος αριθμός των δόσεων θα υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας, θα είναι δύσκολη η παρακολούθηση είσπραξης των πληρωμών και θα δημιουργηθεί λογιστικό πρόβλημα αφού θα υπάρξει "μαύρη τρύπα" στα έσοδα.

  Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός των δόσεων θα εξαρτάται από το ύψος του εισοδήματος. Όσο χαμηλότερο είναι το εισόδημα, τόσο περισσότερες θα είναι οι δόσεις.

  Ωστόσο, μετά από πιέσεις της τρόικας, το όριο του οικογενειακού εισοδήματος βάσει του οποίου θα μπορούν να υπάγωνται οι φορολογούμενοι στη ρύθμιση των δόσεων, αυξάνεται. Από 100.000 κατεβαίνει σε 60.000 ενώ οι δόσεις από 10 μειώνονται σε 7.

  Παράλληλα μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 5,2 εκ. ευρώ φορολογικές δηλώσεις, με ακόμα 200.000 να περιμένουν να πάρουν αριθμό πρωτοκόλλου. Επτά στα δέκα εκκαθαριστικά που έχουν ταχυδρομηθεί, είναι χρεωστικά. Όσες δηλώσεις υποβληθεί μετά τις 5 Αυγούστου θα θεωρούνται εκπρόθεσμες και στους φορολογούμενους θα επιβληθεί πρόστιμο.

  ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ MEGA

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα