Συνεχίζεται η πτώση των τιμών του πετρελαίου

Νέα πτώση σημειώνουν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου σήμερα, καθώς η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι θα αποκαταστήσει γρήγορα πλήρως την παραγωγή της ύστερα από τις επιθέσεις σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της το προηγούμενο σαββατοκύριακο.

Στις 17.30 ώρα Ελλάδας, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ σημείωσαν πτώση 81 σεντς ή 1,3%, στα 63,74 δολάρια το βαρέλι. Τα αντίστοιχα συμβόλαια για το αμερικανικό αργό σημείωσαν πτώση 10,4 δολαρίων ή 1,8%, στα 58,31 δολάρια το βαρέλι.

Το κλίμα στη Μέση Ανατολή παραμένει, ωστόσο, τεταμένο αφού η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι θα δώσει στοιχεία σήμερα που συνδέουν το Ιράν με τις επιθέσεις.

Η Ουάσινγκτον έχει ήδη ανακοινώσει πως πιστεύει ότι οι επιθέσεις σε βάρος της μεγαλύτερης στον κόσμο χώρας εξαγωγής πετρελαίου προήλθαν από το νοτιοδυτικό Ιράν. Η Τεχεράνη από την πλευρά της αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή της στα χτυπήματα αυτά.

Οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν χθες κατά 6%, καθώς ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε ότι η χώρα είχε αποκαταστήσει την παροχή πετρελαίου προς τους πελάτες του στο επίπεδο που ήταν πριν τις επιθέσεις αντλώντας από τα αποθέματά του. Οι επιθέσεις του Σαββάτου είχαν ουσιαστικά ως αποτέλεσμα να διακοπεί το 5% της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ