“Μπόνους” στους συνεπείς δανειολήπτες – Πώς τους επιβραβεύουν οι τράπεζες

Στην επιβράβευση των δανειοληπτών που παρέμειναν συνεπείς ιδιαίτερα κατά τα χρόνια κρίσης προχωρούν οι τράπεζες ανταμείβοντας έτσι την προσπάθεια των πελατών τους για ομαλή εξυπηρέτηση των δανειακών τους υποχρεώσεων.

Στα προγράμματα αυτά, τα οποία ανακοινώνονται διαδοχικά από τα συστημικά πιστωτικά ιδρύματα περιλαμβάνονται πρωτοβουλίες όπως:

– Επιστροφή χρηματικού ποσού

– Προσφορά προνοιακών επισκευαστικών δανείων κλπ.

1.Η Εθνική Τράπεζα

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου η Εθνική Τράπεζα υλοποιεί ένα πρόγραμμα Ανταμοιβής της συνέπειας των πελατών της. Αναλυτικά οι ενήμεροι δανειολήπτες της ΕΤΕ “επιβραβεύονται” με τρεις τρόπους:

– Επιστροφή 5% επί του συνόλου των τόκων που πληρώνουν σε ετήσια βάση. Η επιστροφή αυτή αποδίδεται απολογιστικά τον Ιανουάριο κάθε έτους για το έτος που πέρασε.

– Επιβράβευση 2% επιπλέον όφελος στις καθημερινές συναλλαγές τους μέσω του προγράμματος go4more, σε επιλεγμένες συνεργαζόμενες επιχειρήσεις στους κλάδους Super Market και Πρατήρια Καυσίμων. Το ποσοστό αυτό μεταφράζεται σε πόντους που αποδίδονται απολογιστικά τον Ιανουάριο κάθε έτους, για το έτος που πέρασε.

-Οι πελάτες που πληρώνουν τη μηνιαία δόση του δανείου τους κερδίζουν μέσω του προγράμματος go4more, επιπλέον πόντους, τους οποίους και μπορούν να εξαργυρώνουν στο δίκτυο 6.800 συνεργαζόμενων επιχειρήσεων.

Σε έναν πελάτη δηλαδή που έχει στεγαστικό ένα στεγαστικό δάνειο ύψους 150.000 ευρώ , 25 ετούς διαρκείας και με επιτόκιο από 2,5% έως και 3% σε ετήσια βάση κυμαίνεται μεταξύ 300 ευρώ-330 ευρώ. Στην πρώτη περίπτωση ( σσ. Επιστροφή 5% επί του συνόλου των τόκων ) ο πελάτης κερδίζει περί 160 ευρώ με 170 ευρώ /χρόνο” σχολιάζουν στην εφημερίδα “Eλεύθερο Τύπο“ πηγές της τράπεζας και συνεχίζουν “ Με βάση τις συναλλαγές ,εάν τα έξοδα είναι περίπου στα 350 ευρώ /μήνα για super markets και 150 ευρώ /μήνα για βενζίνη τότε το όφελος υπολογίζεται σε επιπλέον 140 ευρώ σε ετήσια βάση”.

Το πρόγραμμα

Στο Πρόγραμμα Ανταμοιβής Πελατών, εντάσσονται οι πελάτες των οποίων η εκταμίευση του δανείου έγινε πριν από τουλάχιστον 5 χρόνια και είναι ενήμεροι για το χρονικό αυτό διάστημα,ενώ οι πελάτες που δεν είναι εγγεγραμμένοι στο πρόγραμμα go4more, έχουν την δυνατότητα να εγγραφούν δωρεάν από όλα τα κανάλια της τράπεζας.

Η δήλωση του κ. Μυλωνά

«Η Εθνική επιβραβεύει τους συνεπείς δανειολήπτες, τους πελάτες που με μόχθο έμειναν ενήμεροι αυτά τα δύσκολα χρόνια της κρίσης για να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους στην τράπεζα. Είναι μια πρωτοβουλία, η οποία βρίσκεται σε απόλυτη αντιστοιχία με τις αρχές περί του αισθήματος δικαίου και τις κοινωνικές αξίες που υπηρετεί σταθερά η Εθνική Τράπεζα» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Παύλος Μυλωνάς.

2. Η Τράπεζα Πειραιώς

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε ότι υιοθετεί ένα σύγχρονο πρόγραμμα επιβράβευσης των ενήμερων πελατών στεγαστικών δανείων.

Το πρόγραμμα αυτό έχει ως στόχο την ενίσχυση της κουλτούρας συνέπειας πληρωμών και της εμπέδωσης αισθήματος κοινωνικής δικαιοσύνης, σε ένα κοινωνικά ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα όπως είναι η κάλυψη στεγαστικών αναγκών.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα επιβράβευσης απευθύνεται στους ενήμερους δανειολήπτες στεγαστικών δανείων της Τράπεζας Πειραιώς και περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

– Επιστροφή χρηματικού ποσού που ισοδυναμεί με μείωση επιτοκίου του στεγαστικού τους δανείου κατά 0,10%. Το ποσό αυτό θα αποδίδεται στον καταθετικό λογαριασμό των δικαιούχων απολογιστικά τον Ιανουάριο κάθε έτους και θα αφορά το προηγούμενο έτος.

-Επιβράβευση με 1 yellow για κάθε ευρώ της μηνιαίας δόσης, το οποίο θα αποδίδεται σε μηνιαία βάση.

-Επιβράβευση, μετά από κλήρωση, κάθε μέρα ενός τυχερού δανειολήπτη που κερδίζει το ποσό της δόσης του σε yellows.

-Προσφορά προνομιακού επισκευαστικού δανείου με το χαμηλότερο επιτόκιο της αγοράς- Euribor 1 μηνός πλέον περιθωρίου 1,50%-, για την ανακαίνιση κατοικίας καθώς τα περισσότερα δάνεια δόθηκαν περίπου πριν από 10 με 15 χρόνια.

Το πρόγραμμα επιβράβευσης ισχύει για πελάτες που εκταμίευσαν το στεγαστικό τους δάνειο έως 31/12/2014 και είναι από τότε ενήμεροι στα πιστωτικά προϊόντα που τηρούν στην Τράπεζα. Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί ήδη από φέτος και το ποσό της ανταμοιβής θα αποδοθεί τον Ιανουάριο του 2020.

Οι πελάτες θα μπορούν να λάβουν περισσότερες πληροφορίες για το νέο πρόγραμμα επιβράβευσης μέσω του δικτύου καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς, της ιστοσελίδας piraeusbank.gr ή του 18218.

3. Η Eurobank

Η Εurobank ετοιμάζει το δικό της πρόγραμμα επιβράβευσης που σύμφωνα με αρμόδιες πηγές θα ταιριάζει στο πελατολόγιο της. “Η κάθε τράπεζα προσάρμοσε το επίμαχο πρόγραμμα στα μέτρα της, με βάση τις ανάγκες των πελατών της “ επισημαίνουν χαρακτηριστικά στην εφημερίδα “Ελεύθερο Τύπο”.

4. Η Alpha Bank

Τουλάχιστον προς ώρας –δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο προς αυτή την κατεύθυνση- επισημαίνουν στελέχη της τράπεζας στην εφημερίδα “Ελεύθερο Τύπο”.

Με πληροφορίες από την εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ