Γεωργιάδης: Σήμερα η έγκριση της πέμπτης ΚΥΑ για το Ελληνικό

Σήμερα συνεδριάζει το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης για την έγκριση της πέμπτης Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) που αφορά την επένδυση στο Ελληνικό, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90.1 FM.

«Εντός της τρέχουσας εβδομάδας έχουν υπογραφεί τέσσερις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις για το Ελληνικό, εκ των οποίων οι δύο είναι οι πιο σημαντικές, ενώ σήμερα συνεδριάζει το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης για την έγκριση της πέμπτης”, είπε ο υπουργός, προσθέτοντας:

“Από την ημέρα που θα γίνει ο διαγωνισμός (σ.σ.: για το καζίνο), θα χρειαστεί περίπου 1-1,5 μήνας για να ανακηρυχτεί ο πλειοδότης. Από εκεί και μετά, θα χρειαστεί μία τελευταία ΚΥΑ για τη διανομή, η προεργασία για την οποία έχει ξεκινήσει από τώρα. Μετά την υπογραφή της ΚΥΑ για τη διανομή, θα ακολουθήσει από την εταιρεία ΛΑΜΔΑ η εκταμίευση της προκαταβολής των 300 εκατομμυρίων ευρώ. Πάντως, από την υπογραφή της πέμπτης ΚΥΑ μέχρι την υπογραφή της ΚΥΑ για τη διανομή, δεν υπάρχει καμία άλλη εκκρεμότητα από πλευράς του Ελληνικού Δημοσίου.

Με τον Υφυπουργό κ. Ν. Παπαθανάση, έχουμε πει ότι κάποια στιγμή θα γράψουμε ένα βιβλίο για το πώς έγιναν αυτές οι ΚΥΑ. Θέλω να το γνωρίζει ο ελληνικός λαός γιατί αφορά την περιουσία του. Η εικόνα ότι ήταν όλα έτοιμα για να ξεκινήσει το έργο ήταν “παραμύθια της Χαλιμάς”. Όπως πήγαινε (επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ) το έργο αυτό δεν θα ξεκινούσε ούτε σε χίλια χρόνια.

Το πιο εντυπωσιακό από όλα όσα συνάντησα είναι ότι το Υπουργείο Οικονομικών έλαβε γνώση επί Κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας για τη σύμβαση παραχώρησης και τους όρους της όπως τη διαπραγματευόταν η διορισμένη από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ “Επιτροπή Παιγνίων” με τους ενδιαφερόμενους επενδυτές και τη ΛΑΜΔΑ. Η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών δεν ήθελε να έχει την παραμικρή εμπλοκή σε αυτή την ιστορία που λέγεται Ελληνικό και ουδέποτε είχε ζητήσει να δει τη σύμβαση».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ