Υπουργείο Οικονομικών: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά ότι κυριεύεται από αυταπάτες

“O ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά ότι συνεχίζει να κυριεύεται από αυταπάτες” τονίζει το υπουργείο Οικονομικών, απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών αναφέρει τα εξής:

“Ο ΣΥΡΙΖΑ, με την ανακοίνωσή του, επιβεβαιώνει, για μία ακόμη φορά, ότι δεν τα πάει καλά με τη σωστή ανάγνωση των αριθμών και ότι συνεχίζει να κυριεύεται από αυταπάτες.

Ως προς την εκτέλεση του Προϋπολογισμού, τα φορολογικά έσοδα Ιουνίου – δηλαδή επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – σημείωσαν υστέρηση έναντι του στόχου κατά 290 εκατ. ευρώ, ενώ τα φορολογικά έσοδα Ιουλίου – δηλαδή επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας – σημείωσαν αύξηση έναντι του στόχου κατά 206 εκατ. ευρώ.

Ως προς την ανάπτυξη, ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε την οικονομία με οικονομική μεγέθυνση 0,8%, την επέστρεψε στην ύφεση το 2015 και το 2016, και έκτοτε η οικονομία σέρνεται, με το ρυθμό ανάπτυξης να βρίσκεται στο 1,3% το πρώτο τρίμηνο του 2019, πολύ χαμηλότερα από τους στόχους.

Ως προς την ευρύτερη κατάσταση της οικονομίας, επί ΣΥΡΙΖΑ, η ανταγωνιστικότητα συρρικνώθηκε, το ιδιωτικό χρέος διογκώθηκε, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου παρέμειναν υψηλές, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων υποεκτελέστηκε και οι κεφαλαιακοί περιορισμοί, που επιβλήθηκαν το 2015, εξακολουθούν να υφίστανται.

Αυτή την οικονομική πραγματικότητα, οι πολίτες την βίωσαν και πρόσφατα, με την ψήφο τους, επέφεραν πολιτική αλλαγή.

Η Κυβέρνηση, με το ολοκληρωμένο και συνεκτικό σχέδιό της το οποίο άρχισε ήδη να ξεδιπλώνεται, θα επιτύχει υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη, θα δημιουργήσει πολλές και καλές θέσεις απασχόλησης και θα ενισχύσει την κοινωνική συνοχή”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ