Μάθετε πόσα ένσημα έχετε με ένα “κλικ” – Βήμα- βήμα η διαδικασία

Με ένα “κλικ” μπορείτε να ενημερωθείτε για τα ένσημά σας. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να μπείτε στην εφαρμογή “Atlas” του υπουργείου Εργασίας και να ακολουθήσετε τα βήματα της διαδικασίας.

Μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής, οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες της χώρας, έχουν την ευκαιρία να μάθουν πόσα ακριβώς ένσημα τους αναλογούν, μόνο με τη χρήση του ΑΜΚΑ, αλλά και να δουν το πλήρες ασφαλιστικό τους βιογραφικό. Επιπλέον, κάθε ασφαλισμένος-η έχει τη δυνατότητα να δει και να εκτυπώσει το χρόνο ασφάλισης που έχει τεκμηριώσει, ενώ σημαντικό είναι επίσης το ότι η πρόσβαση γίνεται με τη χρήση των κωδικών του ΤΑΧΙS της ΓΓΠΣ και απαιτείται η γνώση του ΑΜΚΑ.

Τα βήματα

Μπαίνετε στην ιστοσελίδα του “Atlas” και πηγαίνετε στην κατηγορία “Ασφαλιστικό Βιογραφικό”. Μετά το σύστημα σας ζητεί τον ΑΜΚΑ σας για να μπορέσετε να προχωρήσετε. Αν δεν τον γνωρίζετε μπορείτε να μπείτε εδώκαι να τον βρείτε μέσω της εφαρμογής της ΗΔΙΚΑ εισάγοντας τα στοιχεία σας.

Στην παρακάτω οθόνη που εμφανίζεται οι ασφαλισμένοι μπορούν να δουν τα ένσημα τους συγκεντρωτικά ανά ταμείο ενώ πατώντας την επιλογή εκτύπωση του ασφαλιστικού βιογραφικού μπορούν να δουν αναλυτικά όλα τα ένσημα μηνιαίως.

Πηγή: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ