Κοινοτικός Αξιωματούχος ενόψει Eurogroup: Αναπόσπαστο κομμάτι της συμφωνίας το 3,5%

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

Το μήνυμα, εκ μέρους των Κρατών Μελών της Ευρωζώνης, ότι “ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος του 3,5% αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της συμφωνίας του 2018”, για την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα διάσωσης και την αναδιάρθρωση του χρέους, έστειλε από τις Βρυξέλλες, ανώτερος κοινοτικός αξιωματούχος, αρμόδιος να ενημερώσει τον Τύπο για το επικείμενο Eurogroup που ξεκινά στις 15:00, τοπική ώρα.

“Είναι κομμάτι της συμφωνίας του 2018”, δήλωσε ο κοινοτικός αξιωματούχος ο οποίος απέφυγε να σχολιάσει επί της ουσίας το πρόγραμμα της νέας κυβέρνησης.

Σημείωσε ότι “θα το δούμε πιο αναλυτικά στο Εurogroup της Φινλανδίας τον Σεπτέμβριο, βεβαίως θα υπάρξει και ένα EWG πριν από αυτό, αλλά προς το παρόν δεν μπορώ να πω περισσότερα”.

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι “ναι όλες οι πολιτικές δυνάμεις αμφισβήτησαν το στόχο του 3,5% και κατά συνέπεια θα το είχαμε αυτό το πρόβλημα όποιος και αν κέρδιζε τις εκλογές, όμως επαναλαμβάνω, είναι κομμάτι του πακέτου του 2018”. “Δεν έχουμε υπουργό προς το παρόν”, είπε και διευκρίνισε “ελπίζω να είναι ο κ. Χουλιαράκης εδώ απόψε, είναι πολύ καλός μου φίλος, αλλά δεν ξέρω θα περιμένω να δω”.

“Δεν είναι βέβαια ορθό να στείλουμε μήνυμα σε μια κυβέρνηση που δεν έχει ακόμα ορκιστεί, αυτά θα τα δούμε πιο αναλυτικά το Σεπτέμβρη”, δήλωσε ο κοινοτικός αξιωματούχος. 

Σύμφωνα με τον κοινοτικό αξιωματούχο, “η έκθεση είναι γνωστή”, υπάρχουν “καθυστερήσεις”, ακόμα και “αντιστροφή μεταρρυθμίσεων με μέτρα που έφερε η προηγούμενη κυβέρνηση”, ενώ ο δημοσιονομικός στόχος για 2019 και το 2020 είναι αμφίβολο αν θα επιτευχθεί.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ