Θερινό “σαφάρι” ελέγχων: Η ΑΑΔΕ βγάζει “Τρίαινα” κατά της φοροδιαφυγής

Θερινό φοροσαφάρι αρχίζουν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων (ΑΑΔΕ) σε τουριστικές περιοχές της χώρας στο πλαίσιο του σχεδίου της Αρχής «Τρίαινα».

Οι έλεγχοι θα γίνονται σε συνεργασία με την Διεύθυνση της Οικονομικής Αστυνομίας με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής. Αξιοσημείωτο είναι δε ότι οι ελεγκτές θα προχωρούν μέχρι και σε κατάσχεση των ημερήσιων εισπράξεων σε επιχειρήσεις, εάν διαπιστώσουν πως υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές ή άλλες παραβάσεις.

Το σχέδιο «τρίαινα» παραμένει ενεργό και προβλέπει μεταξύ άλλων, όπως αναφέρει το ant1news.gr τα εξής:

-Ελέγχους για τυχόν πειραγμένες ταμειακές μηχανές αλλά και σύγκριση των ημερήσιων εισπράξεων με αυτές που έχει δηλώσει η επιχείρηση τις προηγούμενες ημέρες. Στην περίπτωση όπου υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις, ο έλεγχος διευρύνεται και τα πρόστιμα έρχονται πιο κοντά.

-Το τρίπτυχο του ελέγχου συμπληρώνεται με την εξακρίβωση ύπαρξης ή μη ληξιπρόθεσμων μη ρυθμισμένων οφειλών προς την εφορία. Στην περίπτωση αυτή προχωρούν στην δέσμευση των εισπράξεων της ημέρας αλλά και επιταγών που υπάρχουν στο ταμείο. Για τον λόγο αυτό τις ομάδες των ελεγκτών συνοδεύει και δικαστικός επιμελητής.

Υπενθυμίζεται ότι, το επιχειρησιακό σχέδιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων προβλέπει τη διενέργεια 55.000 ελέγχων κατά διάρκεια του έτους με έμφαση στις τουριστικές περιοχές και κυρίως κατά τη θερινή περίοδο όπου ανθεί τόσο ο τουρισμός όσο και η φοροδιαφυγή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ