«Καμπανάκι» Τόμσεν: Η Ευρωζώνη εξακολουθεί να κινδυνεύει από κρίσεις χρέους

H Ευρωζώνη εξακολουθεί να κινδυνεύει να πληγεί από σοκ κρίσης χρέους χωρών της, δήλωσε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διεύθυνσης του ΔΝΤ, Πόουλ Τόμσεν.«Οι κίνδυνοι για τη σταθερότητα της Ευρωζώνης που προέρχονται από σοκ χωρών της, κίνδυνοι που εμφανίσθηκαν τόσο βίαια στην κρίση της Ευρωζώνης, παραμένουν πολύ σοβαροί», είπε ο Τόμσεν σε ομιλία του στο London Schoοl of Economics.

O ίδιος πρόσθεσε ότι ορισμένες χώρες πασχίζουν ακόμη με χαμηλούς δυνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης και υψηλή διαρθρωτική ανεργία, λόγω έλλειψης μεταρρυθμίσεων και δεν έχουν εκμεταλλευθεί επαρκώς τα πολλά χρόνια σχετικά εύρωστης ανάπτυξης για τη μείωση του χρέους. «Σε ορισμένες περιπτώσεις, η δημοσιονομική πολιτική τα δύο τελευταία χρόνια ήταν στην πραγματικότητα επεκτατική», είπε ο Τόμσεν.

«Συνεπώς, οι χώρες αυτές έχουν ακόμη μικρότερο δημοσιονομικό χώρο για να αντιμετωπίσουν σοκ, με αντίστοιχα υψηλότερο κίνδυνο στο μέλλον ενός σοκ που θα τις ανάγκαζε σε ένα σφίξιμο της πολιτικής, την ώρα που η κατάσταση θα επιδεινώνεται», πρόσθεσε.Πηγή: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ