Κατάσχεση μεγάλης ποσότητας λαθραίων τσιγάρων από το ΣΔΟΕ – ΦΩΤΟ

Στην κατάσχεση 8.750.000 τεμαχίων λαθραίων τσιγάρων προχώρησε το ΣΔΟΕ κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησε σε αποθηκευτικό χώρο σε περιοχή του ν. Αττικής, ο οποίος φέρεται να έχει μισθωθεί από εταιρεία βουλγαρικών συμφερόντων.

Όπως αναφέρει το ΣΔΟΕ σε ανακοίνωση του, οι αναλογούντες δασμοί και φόροι προσδιορίστηκαν από την αρμόδια Τελωνειακή Υπηρεσία σε 1.852.247 ευρώ.

Η ανακοίνωση του ΣΔΟΕ

“Η Ε.Γ. Σ.Δ.Ο.Ε., στην προσπάθεια αντιμετώπισης του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος, της απάτης σε βάρος των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου και της Ε.Ε. και της προστασίας της δημόσιας υγείας, κατάφερε νέο σημαντικό πλήγμα εναντίον εκείνων που παρανομούν, κερδίζοντας από την παραγωγή και διάθεση λαθραίων προϊόντων καπνού.

Ειδικότερα, υπάλληλοι της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Αττικής της Ε.Γ. Σ.Δ.Ο.Ε., κατόπιν συντονισμένων ενεργειών, έπειτα και από συνδυαστική αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων που προέκυψαν από ανάλογες υποθέσεις λαθρεμπορίας καπνικών που χειρίστηκε η Υπηρεσία στο πρόσφατο παρελθόν, διενήργησαν έλεγχο σε αποθηκευτικό χώρο σε περιοχή του ν. Αττικής, ο οποίος φέρεται να έχει μισθωθεί από εταιρεία βουλγαρικών συμφερόντων.

Συγκεκριμένα, με την συνδρομή του ειδικού σκύλου ανίχνευσης καπνικών του ΣΔΟΕ «DIABLO», εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:

► 437.500 τεμάχια πακέτα τσιγάρων με σήματα διαφόρων εταιρειών, ήτοι συνολικά 8.750.000 τεμάχια τσιγάρα.

Οι αναλογούντες δασμοί και φόροι προσδιορίστηκαν, από την αρμόδια Τελωνειακή Υπηρεσία, σε 1.852.247 €.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εντοπιστούν οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

Η Ε.Γ. Σ.Δ.Ο.Ε., με όπλα της τον επαγγελματισμό και το ζήλο του προσωπικού της, την πλούσια εμπειρία και τεχνογνωσία, θα συνεχίσει, με μεγαλύτερη ένταση και αποφασιστικότητα, τη μάχη κατά του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ