Τσακαλώτος: Τα μέτρα είναι κοστολογημένα – Έχουμε και καβάτζα

“Αυτή η κυβέρνηση δουλεύει με σχέδιο, με πρόγραμμα. Έχουμε κοστολογήσει τα μέτρα, είναι πάνω από 1 δισ. ευρώ και κερδίζουμε και 200 εκατ. ευρώ από τις ρυθμίσεις. Και αυτά τα νούμερα είναι συντηρητικά, έχουμε και καβάτζα αν κάτι δεν πάει καλά” τόνισε μεταξύ άλλων στη Βουλή στη συζήτηση των μέτρων ελάφρυνσης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι “η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ μας κατηγορούν ότι δεν επαναφέρουμε τον ΦΠΑ εκεί που ήταν, πως δεν δίνουμε ολόκληρες τις συντάξεις και πως δεν λέμε τίποτα για το αφορολόγητο. Επαναλαμβάνω ότι έχουμε συγκεκριμένο δημοσιονομικό χώρο που για το 2019 είναι 1,1 δις ευρώ. Αρα ή η ΝΔ υπολογίζει ότι είναι μεγαλύτερος ο δημοσιονομικός χώρος αλλά πρέπει να μας δείξει τους υπολογισμούς της ή η ΝΔ θα κόψει από άλλου για να αυξήσει τα περιθώρια αλλά πρέπει αν μας πει από πού θα κόψει».

Σχετικά με τις επιφυλάξεις των θεσμών για τις παροχές της κυβέρνησης ο κ. Τσακαλώτος είπε χαρακτηριστικά: “διαβάζω ότι Ευρωπαίος αξιωματούχος έχει σύγχυση, είναι μπερδεμένος, ανησυχεί. Αν είχα ένα ευρώ για κάθε φορά που ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος off the record είχε ανησυχίες, στεναχώρια και προβληματισμούς θα είχα μαζέψει τόσα για να πάω Σαντορίνη για 10 μέρες. Κι αν μάζευα και από την αναπαραγωγή τους θα πήγαινα ένα χρόνο στις Μπαχάμες”.

Για τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και το 7ημερο εργασίας είπε πως “να δεχτώ ότι εννοούσε την εργασία των επιχειρήσεων. Τότε είπε το απόλυτο τίποτα. Είπε έχω ένα καινούριο πανούργο σχέδιο. Ότι θα δουλεύουν 7 μέρες όπως δηλαδή κάνει το Μετρό, ο Παπαστράτος και άλλοι. Άρα είτε είπε για καθιέρωση 7μερής εργασίας ,είτε είπε το απόλυτο τίποτα. Το νέο της ΝΔ είναι το απόλυτο κενό”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ