Λιαργκόβας στον Realfm 97,8 για τα μέτρα ελάφρυνσης: Ύποπτη η στιγμή που ανακοινώθηκαν, δεν είναι τόσο γενναία όσο οι θυσίες των πολιτών

«Κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν είναι καλό ένα μέρος των θυσιών που έκαναν οι πολίτες τους επιστρέφεται. Αναγνωρίζεται από την κυβέρνηση, καθυστερημένα βέβαια, ότι η φορολογική επιβάρυνση ήταν πολύ μεγάλη και πρέπει να υπάρξει ένας οδικός χάρτης μείωσης της φορολογίας. Τα μέτρα δεν εντάσσονται σε μία γενικότερη στρατηγική, εκφράστηκαν τη δεδομένη χρονική στιγμή, είναι ύποπτη η χρονική στιγμή. Κακώς δεν εντάσσονται στην γενική στρατηγική που εκφράζεται στον προϋπολογισμό γιατί εκεί βλέπεις συνολικά την ανάπτυξη της οικονομίας», δήλωσε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή ο καθηγητής οικονομικών παν. Πελοποννήσου και πρώην επικεφαλής του γραφείου προϋπολογισμού Βουλής, Παναγιώτης Λιαργκόβας.

Όπως εκτίμησε ο κ. Λιαργκόβας«θα έπρεπε να υπάρχουν μέτρα για να ενισχυθούν οι δημόσιες επενδύσεις. Το κράτος δεν έχει εξοφλήσει τις υποχρεώσεις του απέναντι στους πολίτες. Υπάρχουν ακόμα 2 δις από ληξιπρόθεσμες οφειλές που χρωστάει το κράτος στους πολίτες. Ξεκαθάρισε πρώτα όλους τους λογαριασμούς σου για να μην κρατάς ομήρους τους πολίτες και μετά να ασκήσεις και να συζητήσεις την οποιαδήποτε πολιτική. Δεν είναι τόσο γενναία τα μέτρα σε σχέση με το μέγεθος των θυσιών, των υπερπλεονασμάτων που έγιναν τα τελευταία 3 χρόνια. Πρώτα έγινε μία αφαίμαξη 11,5 δις από τους πολίτες και επιστρέφεται για φέτος ένα ποσό του 1 δις. Θα μπορούσε να είχε πιο γενναία μέτρα όπως την πλήρη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης ή την κατάργηση του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ».

«Θα έπρεπε να υπάρχουν ακόμα πιο γενναία μέτρα μείωσης της φορολογίας και μέτρα που θα ενίσχυαν άμεσα την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις», τόνισε ο κ. Λιαργκόβας.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ