Πετρόπουλος: Στη ρύθμιση των 120 δόσεων όσοι έχουν καταβάλει εισφορές το 2019

Όσοι χρωστούν στα ταμεία θα μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση των 120 δόσεων, αρκεί να έχουν καταβάλει τις ασφαλιστικές εισφορές του 2019, διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος τη διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας με την οποία συναντήθηκε σήμερα,

Όπως αναφέρει το ΒΕΑ σε ανακοίνωσή του, ο κ. Πετρόπουλος ξεκαθάρισε ότι στη ρύθμιση θα μπορούν να ενταχθούν όλοι οι επιχειρηματίες, ανεξαρτήτως του εάν είναι ενεργοί ή όχι, δηλαδή, εάν έχουν κλείσει ή όχι την επιχείρησή τους.

Και τόνισε ότι δεν θα υπάρχει όριο στις οφειλές που μπορεί να έχει κάποιος που έχει κλείσει την επιχείρησή του. Ακόμη, σε ρύθμιση οφειλών με κούρεμα στις προσαυξήσεις θα τεθούν και οι οφειλές των επιχειρήσεων για μη καταβολή των εισφορών των εργαζομένων.

Η ένταξη στη ρύθμιση θα θέτει σε αναστολή τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών και θα απελευθερώνονται αυτόματα οι τραπεζικοί λογαριασμοί, στους οποίους έχει γίνει κατάσχεση.

Τι λέει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας για τη ρύθμιση των 120 δόσεων

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας είναι σύμφωνο με τις προϋποθέσεις και τους όρους που προβλέπονται στην προωθούμενη ρύθμιση οφειλών.

Η συντριπτική πλειοψηφία των μικρών επιχειρήσεων της χώρας βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με το φάσμα του πλειστηριασμού κύριας ή δευτερεύουσας κατοικίας ή και επαγγελματικής στέγης, για οφειλές που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια, επισήμανε η διοίκηση του ΒΕΑ στον κ. Πετρόπουλο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ