Κοντά στο χαμηλό επίπεδο 13 ετών τα 10ετή ελληνικά ομόλογα

Κοντά στο χθεσινό χαμηλό επίπεδο 13 ετών κινήθηκε σήμερα η απόδοση των ελληνικών 10ετών ομολόγων, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters. 

Υπενθυμίζεται ότι, η απόδοση των ελληνικών 10ετών τίτλων υποχώρησε τη Δευτέρα κάτω από το όριο του 3,5% για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2006. Στις 12.15 (ώρα Ελλάδας), είχε μειωθεί κατά 6,7 μονάδες βάσης και διαμορφωνόταν στο 3,477%.

Eν μέσω γενικά υποτονικών συναλλαγών, οι περιφερειακές αγορές της Ευρωζώνης συνέχισαν την πρόσφατη καλύτερη του μέσου όρου επίδοσή τους. Η απόδοση του πορτογαλικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησε στο 1,212% που είναι το χαμηλότερο επίπεδο τουλάχιστον 25 ετών, ενώ η απόδοση του ιταλικού 30ετούς τίτλου μειώθηκε κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 3,42%, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο.

«Υπάρχει αναζήτηση για αποδόσεις, υπάρχει ακόμη πολλή ρευστότητα που προσφέρεται από τις κεντρικές τράπεζες και οι επενδυτές μπορούν να αγοράσουν μόνον έναν περιορισμένο αριθμό στοιχείων ενεργητικού», δήλωσε αναλυτής για τα επιτόκια της Mizuho, προσθέτοντας: «Προσθέστε σε αυτό τη μεγαλύτερη πιθανότητα να ξαναρχίσει η ΕΚΤ το QE (την ποσοτική χαλάρωση) πιθανόν αργότερα, αν η οικονομία επιδεινωθεί, και στο πλαίσιο αυτό τα πράγματα είναι ώριμα για μία καλύτερη επίδοση των μακροπρόθεσμων ομολόγων της περιφέρειας».

Η ΕΚΤ συνεδριάζει την Τετάρτη εν μέσω εικασιών για το αν θα υιοθετήσει τους ερχόμενους μήνες κλιμακωτά επιτόκια για να ελαφρύνει την πίεση στις τράπεζες από τα αρνητικά επιτόκια. Οι επενδυτές ελπίζουν, επίσης, ότι η ΕΚΤ μπορεί να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το σχέδιό της να παράσχει νέα φθηνά δάνεια στις τράπεζες για τη στήριξη της οικονομικής ανάπτυξης.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ