Σας αφορά: Πληρώνονται σήμερα τα προνοιακά αναπηρικά επιδόματα – Οι δικαιούχοι

Καταβάλλονται σήμερα Τετάρτη από τον Οργανισμό Προνοιακών Παροχών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) τα αναπηρικά, διατροφικά και λοιπά προνοιακά επιδόματα, σε όλους τους δικαιούχους που πληρώνονταν, μέχρι το 2018, από τους δήμους και τις περιφέρειες. Τα ποσά των επιδομάτων πιστώθηκαν χθες Τρίτη 19 Μαρτίου και είναι διαθέσιμα σταδιακά με βάση τις διαδικασίες του συστήματος πληρωμών ΔΙΑΣ και των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Στην πληρωμή θα συμπεριλαμβάνονται οι δικαιούχοι που είχαν πληρωθεί για πρώτη φορά από τον ΟΠΕΚΑ στις 18 Ιανουαρίου 2019, καθώς και οι δικαιούχοι, των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν από τους δήμους από την 1η Ιανουαρίου 2019 έως τις 28 Φεβρουαρίου 2019. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ, θα καταβληθούν 172.493 επιδόματα, εκ των οποίων τα 144.644 είναι προνοιακά αναπηρικά και τα υπόλοιπα είναι διατροφικά, στεγαστικής συνδρομής και ομογενών-προσφύγων. Συνολικά, καταβάλλονται 117 εκατ. ευρώ. Με αυτήν την πληρωμή εξοφλούνται τα προνοιακά αναπηρικά επιδόματα για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2019, καθώς και τα διατροφικά επιδόματα για τον Φεβρουάριο του 2019.

Η πληρωμή των δικαιούχων που υπέβαλαν αίτηση, μέσω της ηλεκτρονικής διαδικασίας του ΟΠΕΚΑ και αυτή έχει εγκριθεί (είτε για νέα παροχή είτε για παράταση παλαιότερης), θα γίνει κανονικά μεταξύ 1ης και 3 Απριλίου. Η επόμενη πληρωμή -η τρίτη κατά σειρά για τα αναπηρικά επιδόματα εντός του 2019- θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο, πριν από το Πάσχα και θα αφορά τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. «Εκπληρώνεται, έτσι, ο στόχος για ομαλοποίηση των πληρωμών, καθώς, από την καταβολή του Απριλίου και μετά, τα προνοιακά αναπηρικά-διατροφικά επιδόματα και λοιπά προνοιακά θα καταβάλλονται κάθε μήνα σε κοινή για όλους ημερομηνία» επισημαίνει ο ΟΠΕΚΑ, σημειώνοντας ότι από τις 12 Μαρτίου, οι αιτήσεις για προνοιακά αναπηρικά επιδόματα δικαιούχων από την Αττική υποβάλλονται αποκλειστικά στα Κέντρα Κοινότητας της περιοχής τους.Πηγή: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ