Στις 27 Φεβρουαρίου ανοίγει τα χαρτιά της η Κομισιόν για τα «κόκκινα δάνεια» στην Ελλάδα

Βρυξέλλες, Αθανάσιος Αθανασίου

Η Κομισιόν έχει αρχίσει να εξετάζει την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για την αντικατάσταση του “νόμου Κατσέλη” για την αφερεγγυότητα των νοικοκυριών και ξεκαθαρίζει ότι όποια πρόταση θα πρέπει να “εξαλείψει τα εμπόδια όπου αυτό απαιτείται”, με στόχο τους στρατηγικούς κακοπληρωτές.

Ωστόσο δεν σχολιάζει από τώρα το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, αλλά παραπέμπει σε συνολική αξιολόγηση στο πλαίσιο της έκθεσης της 27ης Φεβρουαρίου για την μεταμνημονιακή εποπτείας της χώρας, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Κομισιόν που μίλησε στο ΚΥΠΕ.

“Τα θεσμικά όργανα εξετάζουν μια πρόταση από τις ελληνικές αρχές για μια εναλλακτική προσέγγιση για την παροχή προστασίας, σε στοχοθετημένη βάση, σε ορισμένες πρωτεύουσες κατοικίες βάσει του νόμου περί αφερεγγυότητας των νοικοκυριών”, δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν.

“Είναι σημαντικό οι αρχές να διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία του πλαισίου εκκαθάρισης των NPLs και να εξαλείψουν τα εμπόδια όπου αυτό απαιτείται, π.χ. προσαρμόζοντας τους όρους προσφυγής στη νομική προστασία της πρώτης κατοικίας για την αντιμετώπιση των στρατηγικών αθετήσεων”, ξεκαθαρίζει η Κομισιόν.

“Η αξιολόγηση αυτής της πρότασης θα περιληφθεί στη δεύτερη ενισχυμένη έκθεση επιτήρησης, η οποία θα δημοσιευθεί στα τέλη Φεβρουαρίου”, κατέληξε.

Τον τελικό λόγο για το θέμα θα έχει το eurogroup της 11ης Μαρτίου.Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ