Μέχρι πότε οι επιχειρήσεις πρέπει να προχωρήσουν σε αύξηση του κατώτατου μισθού

Δεκατέσσερις ημέρες απομένουν στις επιχειρήσεις και τους εργοδότες για να εφαρμόσουν την υπουργική απόφαση με τον νέο κατώτατο μισθό. Συγκεκριμένα, η προθεσμία για να προσαρμοστούν στα καινούρια δεδομένα που έχουν, είναι μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Οι επιχειρήσεις θα ελέγχονται στενά και μέσω του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ για να διαπιστωθεί αν προέβησαν σε αυξήσεις μισθών έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Τα λογιστήρια των επιχειρήσεων έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν τις καταστάσεις αμοιβών προσωπικού και κατά συνέπεια τους νέους αυξημένους μισθούς έως το τέλος Φεβρουαρίου.

Έτσι, από τις αρχές Μαρτίου, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της μισθοδοσίας του Φεβρουαρίου, η Επιθεώρηση Εργασίας θα ξεκινήσει σαρωτικούς ηλεκτρονικούς ελέγχους, με στόχο να διαπιστωθεί εάν εφαρμόζεται ο νέος κατώτατος μισθός ή εάν υπάρχει αλλαγή των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε μερικής.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να εκδοθεί και η εγκύκλιος για την προσαύξηση των τριετιών που δικαιούνται οι εργαζόμενοι με βάση την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού από τα 586 ευρώ στα 650 ευρώ μικτά.Πηγή: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ