Παναγιωτάκης: Θα φανεί τις επόμενες ημέρες αν αυξηθεί η τιμή του ρεύματος – ΒΙΝΤΕΟ

Δεν πρόκειται να καταργηθεί η έκπτωση του 15% στα τιμολόγια ρεύματος της ΔΕΗ των συνεπών πελατών της επιχείρησης, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης, σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση grtimes.gr. “Μπορεί να επανεξεταστεί το ύψος (της έκπτωσης). Αυτό θα το δούμε”, πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, αν θα υπάρξει αύξηση της τιμής του ρεύματος, ο επικεφαλής της ΔΕΗ είπε ότι αυτό θα φανεί τις επόμενες ημέρες. “Εργαζόμαστε, όπως έχω πει με το υπουργείο, ώστε η επιβάρυνση για τους καταναλωτές να είναι η ελάχιστη δυνατή”, σημείωσε, προσθέτοντας ότι “το ρεύμα είναι φθηνότερο τώρα και θα παραμείνει φθηνότερο από ότι το παραλάβαμε”.

Σύντομα, είπε ο κ. Παναγιωτάκης,, θα γίνει ο επόμενος διαγωνισμός για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, την οποία επιδιώκει η επιχείρηση καθώς τη συνδυάζει με τη στροφή στην πράσινη ενέργεια.

Όπως είπε, «είναι εξαιρετικά δύσκολα τα πράγματα όταν όλη η Ευρώπη μιλάει για απομάκρυνση από το λιγνίτη. Όμως οι μονάδες αυτές είναι πια κερδοφόρες και η Ελλάδα θα χρειάζεται το λιγνίτη τουλάχιστον για τα επόμενα 20 χρόνια».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ