Συνεδριάζει σήμερα το EuroWorking Group – Στο “μικροσκόπιο” η αύξηση του κατώτατου μισθού

Η Ελλάδα δεν είναι σήμερα στην επίσημη ατζέντα του EuroWorking Group, το οποίο συνεδριάζει σήμερα, όμως, στο περιθώριο των συζητήσεων θα βρεθούν μια σειρά θεμάτων ελληνικού ενδιαφέροντος.

Η συνεδρίαση δε, πραγματοποιείται σχεδόν μια εβδομάδα από την αποχώρηση των επικεφαλής των Θεσμών από την Αθήνα, όπου είχαν έρθει στο πλαίσιο της δεύτερης μεταμνημονιακής αξιολόγησης.

Μεταξύ των θεμάτων που αναμένεται να τεθούν είναι η πρόσφατη και πετυχημένη έκδοση του 5ετούς ομολόγου, αλλά και το θέμα της νομοθεσίας για τα κόκκινα δάνεια και η αλλαγή του νόμου Κατσέλη, που είναι μεταξύ των 16 “ανοικτών” μεταρρυθμίσεων όπως και η αύξηση του κατώτατου μισθού.

Πηγές των Βρυξελλών θεωρούν ότι ναι μεν η το μέτρο έπρεπε να ληφθεί καθώς θα βοηθήσει στην τόνωση της οικονομίας, όμως, φέρεται να διαφωνούν με το ποσοστό της αύξησης το οποίο είναι μεγαλύτερο από το ύψος των εισηγήσεων το οποίο ανερχόταν στο 5%- 10%. Θεωρούν ότι το 11% είναι μεγάλο καθώς δεν συνδέεται με την αύξηση της παραγωγικότητας της ελληνικής οικονομίας.

Πηγή: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ