Ντράγκι: Να βοηθηθούν οι φτωχοί με “κόκκινα” δάνεια χωρίς να καταστραφεί το τραπεζικό σύστημα

To ζήτημα των κόκκινων δανείων θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με σεβασμό στις κοινωνικές ανάγκες αλλά χωρίς να καταστραφεί το τραπεζικό σύστημα, επισήμανε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι μιλώντας σήμερα στην επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή Νότη Μαριά, ο Ντράγκι σημείωσε καταρχήν πως το ζήτημα των κόκκινων δανείων είναι αντικείμενο διαβουλεύσεων μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σε γενικές γραμμές, όμως, ανέφερε ότι η ΕΚΤ δεν είναι ούτε υπέρ ούτε κατά ενός διακανονισμού που θα βοηθούσε όσους όντως έχουν πρόβλημα αποπληρωμής, ωστόσο έγκειται στην Επιτροπή να αποφανθεί εάν η όποια λύση βρεθεί είναι σύμφωνη με τους κανόνες για τις κρατικές ενισχύσεις.

“Από τη μια υπάρχουν όσοι πραγματικά έχουν πρόβλημα φτώχειας και από την άλλη οι στρατηγικοί κακοπληρωτές” είπε, σημειώνοντας ότι όσοι βρίσκονται στην πρώτη κατηγορία θα πρέπει να βοηθηθούν, χωρίς όμως να “καταστραφεί το τραπεζικό σύστημα”.

Σε άλλη ερώτηση για το πότε θα αγοράσει η ΕΚΤ και ελληνικά ομόλογα, ο Ντράγκι τόνισε ότι αυτό θα γίνει όταν τα ελληνικά ομόλογα γίνουν επιλέξιμα και σήμερα, όπως είπε, δεν πληρούν τα κριτήρια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ