“Ραντεβού” με την εφορία – Τι πρέπει να πληρώσετε έως τις 31 Ιανουαρίου

Αρκετές φορολογικές υποχρεώσεις θα πρέπει να τακτοποιηθούν μέχρι τις 31 Ιανουαρίου με τους φορολογούμενους να καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, αν δεν θέλουν να βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα.

Συγκεκριμένα, όσοι έχουν επιλέξει να αποπληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ του 2018 σε δόσεις, μέχρι το τέλος του μήνα θα πρέπει να δώσουν την πέμπτη και τελευταία δόση. Ειδάλλως, θα επιβαρυνθούν με τόκο 0,73% για κάθε μήνα καθυστέρησης πληρωμής.

Στις 31 Ιανουαρίου λήγει και η νέα παράταση που είχε δοθεί για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας. Όσοι δεν τα καταβάλλουν εμπρόθεσμα θα πρέπει να καταβάλουν πρόστιμο ίσο με την αξία τους. Το πρόστιμο είναι ίσο με το ύψος των τελών που θα έπρεπε να είχε εξοφληθεί. Οι ιδιοκτήτες οχημάτων οι οποίοι δεν επιθυμούν να τα κυκλοφορούν επειδή θέλουν να απαλλαγούν από τα τέλη κυκλοφορίας, τα τεκμήρια και τους φόρους πολυτελούς διαβίωσης, πρέπει μέχρι την ίδια ημερομηνία να υποβάλουν δηλώσεις «ακινησίας» και να καταθέσουν τις πινακίδες και τις άδειες κυκλοφορίας στις αρμόδιες ΔΟΥ.

Οι επιχειρήσεις στο τέλος του μήνα θα πρέπει να πληρώσουν τον ΦΠΑ, ενώ τότε τελειώνει και η προθεσμία για την εμπρόθεσμη πληρωμή των εισφορών του ΕΦΚΑ. Μέχρι τις 31 Ιανουαρίου πληρώνονται και μηνιαίες δόσεις από ρυθμίσεις οφειλών προς την εφορία.

Πηγή: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ