Κατώτατος μισθός: Αποφασισμένη να ανακοινώσει σημαντική αύξηση η κυβέρνηση

Αποφασισμένη να προχωρήσει σε σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού είναι η κυβέρνηση, παρά τις συστάσεις των θεσμών για προσεκτικές αυξήσεις.

Κυβερνητικός παράγοντας δήλωσε σήμερα, μετά τη συνάντηση με τους επικεφαλής των θεσμών, ότι η συγκεκριμένη κίνηση θα έχει θετικές συνέπειες για την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας. Αναφέρθηκε, μάλιστα, στο παράδειγμα της Πορτογαλίας που προχώρησε σε σημαντικές αυξήσεις του κατώτατου μισθού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «και στην Πορτογαλία οι θεσμοί έλεγαν τα ίδια, αλλά προχώρησαν οι Πορτογάλοι και είχαν δίκιο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αύξηση θα κινείται περί το 8% ή σε απόλυτο ποσό κοντά στα 50 ευρώ, ώστε ο νέος κατώτατος μισθός να διαμορφωθεί κοντά στα 630 ευρώ. Η αύξηση θα είναι πολύ μεγαλύτερη για όσους αμείβονται με τον υποκατώτατο μισθό, ο οποίος θα καταργηθεί.

Η κυβέρνηση θα ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα, πιθανόν δια του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, το ποσοστό της αύξησης του κατώτατου θεσμού, η οποία θα ισχύσει από την 1η Φεβρουαρίου, όπως έχει δηλώσει η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ