Αγώνας δρόμου για τα αναδρομικά των γιατρών – Πότε θα καταβληθούν στους δικαιούχους

Εννέα ημέρες έχουν στη διάθεσή τους οι υπηρεσίες των δημοσίων νοσοκομείων προκειμένου να ολοκληρώσουν τις καταστάσεις με τους δικαιούχους γιατρούς των αναδρομικών, ώστε να καταβληθούν τα χρήματα όσο το δυνατόν νωρίτερα. Όπως προκύπτει από την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, τα χρήματα στους γιατρούς θα δοθούν μάλλον σταδιακά, καθώς όποιο νοσοκομείο ολοκληρώσει τη διαδικασία θα καταβάλει και τα αντίστοιχα ποσά στο ιατρικό προσωπικό νωρίτερα.

Πάντως το υπουργείο Υγείας επισημαίνει ότι από την πλευρά του έχει ολοκληρώσει την απαραίτητη προεργασία ώστε να δοθούν τα χρήματα σε όλους τους γιατρούς το αργότερο μέχρι την ημερομηνία που ορίζει η τροπολογία που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση. Να σημειωθεί ότι η καταβολή πρέπει να γίνει το αργότερο έως τις 27 Ιανουαρίου, όπως προβλέπει και η σχετική τροπολογία, ενώ η φορολόγηση θα γίνει μια φορά στο ποσό που θα καταβληθεί και θα είναι παρακράτηση σε ποσοστό 20%.

Γεγονός που σημαίνει ότι τα αναδρομικά δεν θα προστεθούν στο συνολικό εισόδημα των δικαιούχων, ώστε να ξαναφορολογηθεί με βάση την κλίμακα. Ήδη το ΓΛΚ έχει παραδώσει το κονδύλι των 189,5 εκατ. ευρώ στον κεντρικό κωδικό μισθοδοσίας του υπουργείου Υγείας, ενώ ήδη έχει δοθεί και η εντολή στις οικονομικές υπηρεσίες όλων των νοσοκομείων και των Υγειονομικών Περιφερειών να ξεκινήσουν τις γραφειοκρατικές διαδικασίες για την πληρωμή. Όσες υπηρεσίες προλάβουν να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες άμεσα και πριν από τις γιορτές, θα μπορέσουν να καταβάλουν στους γιατρούς τα αναδρομικά στις 27 Δεκεμβρίου. Όσες υπηρεσίες όμως, δεν ολοκληρώσουν τα γραφειοκρατικά, τα χρήματα θα τα καταβάλουν τον Ιανουάριο, είτε στις 13 είτε στις 27 Ιανουαρίου που είναι η τελική ημερομηνία.

Πηγή πληροφοριών: Έθνος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ