• Βρούτσης για κατώτατο μισθό

  11:26 πμ, Πέμπτη 12 Ιουλ 2012 11:26 πμ, Πέμπτη 12 Ιουλ 2012

  Τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι δε θα υπάρξει νέα μείωση του κατώτατου μισθού, επανέλαβε ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ιωάννης Βρούτσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με το προεδρείο της ΓΣΕΕ, στο πλαίσιο του πρώτου κύκλου διαλόγου με τους κοινωνικούς εταίρους για τα θέματα της εργασίας.

  Ο υπουργός εργασίας, δήλωσε μετά τη συνάντηση: «Είναι πεποίθησή μας ότι στην αγορά εργασίας, με τις ρυθμίσεις που έχουν επιβληθεί, έχει διαταραχθεί η αναγκαία ισορροπία. Για αυτό, απαιτούνται νέες Κοινωνικές Συμφωνίες που θα αποκαταστήσουν την ισορροπία και τη λειτουργικότητα της αγοράς εργασίας. Ζήτησα από τους κοινωνικούς εταίρους να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος για τα μεγάλα και κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στην αγορά εργασίας. Η δέσμευσή μας ότι δεν θα υπάρξει νέα μείωση των κατώτατων αμοιβών στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας, ισχύει στο ακέραιο».

  Ο υπουργός εργασίας, καθόρισε την καταπολέμηση της ανεργίας, ως πρώτο στόχο της κυβέρνησης, λέγοντας: «Προτεραιότητα για εμάς τώρα, άμεσα, είναι η αντιμετώπιση της εκρηκτικής ανεργίας που μαστίζει μεγάλες ομάδες του πληθυσμού και ιδιαίτερα τους νέους, αλλά και ο έλεγχος της νομιμότητας στην αγορά εργασίας».

  «Από την άλλη, κατέληξε, μια σειρά από εργασιακά ζητήματα που περιλαμβάνονται στο κείμενο προγραμματικής σύγκλισης των κομμάτων που συγκροτούν την κυβέρνηση, θα τεθούν σε χρόνο και με τρόπο που θα ορίσει ο στρατηγικός σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επαναδιαπραγμάτευση όρων του μνημονίου».

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα