Τραμπ προς ΟΠΕΚ: Ο κόσμος δεν θέλει να δει υψηλότερες τιμές πετρελαίου

Μικρή άνοδο σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου σήμερα, εν όψει της συνόδου των μεγαλύτερων εξαγωγέων αργού, οι οποίοι θα συζητήσουν για τη μείωση της παραγωγής τους, ώστε να αυξηθούν οι τιμές και να αντιμετωπισθεί η υπερβάλλουσα προσφορά αργού.

Η τιμή του μπρεντ σημείωνε πριν από λίγο κέρδη 17 σεντς ή 0,27% στα 62,25 δολάρια το βαρέλι, ενώ στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης κατέγραφε κέρδη έως και πάνω από 1%. Αντίστοιχα, η τιμή του αμερικανικού αργού αυξανόταν 14 σεντς στα 53,39 δολάρια.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, άσκησε πίεση στον Οργανισμό Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) να μη μειώσει την παραγωγή. «Ας ελπίσουμε ότι ο ΟΠΕΚ θα συνεχίσει τη σημερινή ροή του πετρελαίου, να μη την περιορίσει. Ο κόσμος δεν θέλει να δει, ούτε χρειάζεται, υψηλότερες τιμές πετρελαίου», έγραψε σήμερα στο Twitter.

Ο ΟΠΕΚ, η Ρωσία και άλλοι παραγωγοί θα συναντηθούν στη Βιέννη αυτή την εβδομάδα για να συζητήσουν για τη μείωση της παραγωγής. Η Σαουδική Αραβία έχει δηλώσει ότι θέλει ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του να μειώσουν την παραγωγή τουλάχιστον κατά 1,3 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας, Αλεξάντερ Νόβακ, είπε σε δημοσιογράφους ότι είχε μία καλή συνάντηση με τον Σαουδάραβα ομόλογό του, Χαλίντ αλ-Φαλίχ, σήμερα και ότι θα έχουν και άλλες συζητήσεις.

O ΟΠΕΚ θέλει να αποφύγει μία μεγάλη αύξηση των παγκόσμιων αποθεμάτων πετρελαίου, όπως αυτή που οδήγησε στη βουτιά των τιμών για περισσότερο από 1,5 χρόνο από τα τέλη του 2014. Στις αρχές του 2016, η τιμή του μπρεντ διαμορφωνόταν κάτω από τα 30 δολάρια το βαρέλι.

Πηγή πληροφοριών: Reuters

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ