Νούκα στον Realfm 97,8: Το σχέδιο της ΤτΕ βασίστηκε μόνο στο πως θα φύγουν τα “κόκκινα” δάνεια από τις τράπεζες

«Το σχέδιο βασίστηκε μόνο στο πως θα φύγουν τα ”κόκκινα” δάνεια από τους ισολογισμούς των τραπεζών αλλά δεν ακούσαμε τίποτα για το τι θα γίνει με τους δανειολήπτες», δήλωσε στον Realfm 97,8 η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα με αφορμή το σχέδιο που παρουσίασε την Πέμπτη ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας για τη μείωση των ”κόκκινων” δανείων.

Όπως επισήμανε η κ. Νούκα, «στις 31/12 σταματάει και η τελευταία δίοδος σωτηρίας για την πρώτη κατοικία που είναι ο νόμος Κατσέλη. Με το σχέδιο του κ. Στουρνάρα, τα κόκκινα δάνεια αντί να μείνουν στις τράπεζες να τα διαχειριστούν, θα μεταβιβαστούν στην εταιρεία ειδικού σκοπού που θα διαχειριστεί τα δάνεια».

«Την εταιρεία ειδικού σκοπού θα την κάνουν οι ίδιες οι τράπεζες για να μεταβιβάσουν εκεί τα δάνεια. Το θέμα είναι πως θα γίνει η διαχείριση. Αν η εταιρεία ειδικού σκοπού κάνει τέτοιου τύπου ρυθμίσεις που μπορεί να διευκολυνθεί ο κόσμος, να αποπληρώσει τα δάνεια , θα ήταν πολύ ωραίο και θα ήταν αποδεκτό από όλους, αλλά δεν ακούσαμε τίποτα. Το ζήτημα είναι πως θα φύγουν τα ”κόκκινα” δάνεια από τις τράπεζες», πρόσθεσε.

Παράλληλα, η κ. Νούκα εκτίμησε ότι «πρέπει να γίνει μία σεισάχθεια, πρέπει τα δάνεια να κουρευτούν αλλιώς δεν υπάρχει καμία περίπτωση να εξυπηρετηθούν. Ακούστηκε ότι το δημόσιο θα επιδοτήσει κατά 1/3 τη δόση του αδύναμου δανειολήπτη. Τα δάνεια που θα πουληθούν funds , θα έρθει το δημόσιο με τα λεφτά του Έλληνα φορολογούμενου να πληρώνει τη δόση στο κάθε fund; Σαφώς να βοηθήσει το κράτος αλλά όχι στα δάνεια που θα πουληθούν σε εξευτελιστικές τιμές».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ