Πρόεδρος Ομοσπονδίας Μεσιτών για βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων: Οι ιδιοκτήτες θα αναγκαστούν να αφήσουν τα σπίτια τους

“Το ζήτημα οδηγείται στο ότι περισσότεροι από τους παλαιούς ιδιοκτήτες θα αναγκαστούν στην επόμενη δεκαετία να αφήσουν τα σπίτια τους, δίνοντας τα σε βραχυχρόνιες μισθώσεις. Δεν θα μπορεί ο μέσος Έλληνας να πληρώνει μίσθωμα στο Κολωνάκι αν θέλει να μείνει. Θα είναι πραγματικά δύσκολο για έναν μέσο αστό να μισθώνει ένα διαμέρισμα σε μία καλή γειτονιά όπως πχ. της Πλάκας, της Ακροπόλεως, του Κολωνακίου”, δήλωσε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηματομεσιτών Ελλάδας Δημήτρης Μπινιάρης με αφορμή τις βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb.

Παράλληλα, ο κ. Μπινιάρης τόνισε ότι οι βραχυχρόνιες μισθώσεις “έχουν αυξήσει κατά πολύ τα μισθώματα και ταυτόχρονα τις αξίες των ακινήτων. Ένα ακίνητο σήμερα αξίζει τρεις φορές περισσότερο από ότι το 2015. Επίσης, χιλιάδες κόκκινα δάνεια από τα οποία θα είχαν ήδη βγει σε πλειστηριασμό τα ακίνητα, πληρώνονται εξαιτίας των βραχυχρόνιων μισθώσεων”.

Ωστόσο, εκτίμησε ότι “ο νόμος για τις μισθώσεις τύπου Airbnb είναι ανοικτός, είναι ζήτημα της πολιτείας και πρέπει να το δούμε”. “Από τα καταλύματα που είναι μισθωμένα στις βραχυχρόνιες μισθώσεις, σίγουρα δημιουργούνται σε κάποιες περιπτώσεις προβλήματα όμως δεν τίθεται θέμα χρήσεων γης, το οποίο θα έπρεπε πρωταρχικά να τίθεται σε αυτές τις περιπτώσεις, αν δηλαδή η περιοχή και η πολυκατοικία έχει τις προδιαγραφές. Αν το δούμε ως επαγγελματική χρήση, τις περισσότερες φορές απαγορεύεται. Δεδομένου ότι ο νόμος για τα καταλύματα είναι ανοικτός, είναι ζήτημα της πολιτείας. Από τη στιγμή που το κράτος επιτρέπει να γίνεται αυτό και σε περιοχές αποκλειστικής κατοικίας, θα πρέπει να το δούμε”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ