Συνάντηση Τσακαλώτου με Λαγκάρντ και Τόμσεν την Παρασκευή – Στην ατζέντα και οι συντάξεις

Συνάντηση με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ θα έχει αύριο Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος θα δει και τον Πολ Τόμσεν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ατζέντα των συζητήσεων θα βρεθεί τόσο το θέμα των συντάξεων και της μη περικοπής τους, όσο και γενικότερα θέματα της ελληνικής οικονομίας.

Η συνάντηση αυτή έρχεται λίγο μετά την έκθεση του ΔΝΤ, το οποίο “έδωσε” βελτιωμένες προβλέψεις ως προς την επίτευξη των στόχων για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% στην Ελλάδα, αλλά δεν… βλέπει “υπερπλεονάσματα” με αποτέλεσμα αυτό να δυσκολεύει την κυβέρνηση για την εφαρμογή των αντίμετρων αλλά και στο ζήτημα των συντάξεων.

Στο μεταξύ, η Κριστίν Λαγκάρντ, μιλώντας στο πλαίσιο της Ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ στο Μπαλί παραδέχτηκε ότι υπήρξαν και λάθη όσον αφορά στο ελληνικό πρόγραμμα.

«Πάντα στην Ελλάδα τα πράγματα ήταν πολύ πιο δύσκολα σε σχέση με άλλες χώρες με τις οποίες είχαμε πρόγραμμα όπως η Ιρλανδία, η Λετονία και η Πορτογαλία. Αλλά ναι. Έγιναν λάθη. Ειδικά στο αρχικό πρόγραμμα. Εμείς παραδεχθήκαμε πως υπήρχαν λανθασμένοι δημοσιονομικοί πολλαπλασιαστές. Το είπε ο τότε επικεφαλής οικονομολόγος μας Ολιβιέ Μπλανσάρ», σημείωσε σχετικά και πρόσθεσε μεταξύ άλλων:

“Στην Ελλάδα πάντα κάποιος άλλος έπρεπε να επιβάλει τις μεταρρυθμίσεις, σε αντίθεση με άλλες χώρες, όπου τα προγράμματα ήταν ιδιοκτησία των κυβερνήσεων και της αντιπολίτευσής τους”.

Με πληροφορίες και από το ant1news.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ