Πρώην διευθυντής ΣΔΟΕ στον Realfm 97,8: Υπάρχει αυθαίρετη ιεράρχηση των φορολογικών υποθέσεων – Πρέπει να ελέγχονται και όσοι δίνουν τις εντολές

“Είναι εξεταστέος ο λόγος γιατί κάθε φορά έχουμε παραγραφή”, δήλωσε στον Realfm 97, 8 o πρώην Διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΣΔΟΕ Θεόδωρος Φλωράτος με αφορμή τις 4.000 υποθέσεις φοροδιαφυγής, ”ξεπλύματος μαύρου χρήματος” και γενικότερα οικονομικού ενδιαφέροντος που κινδυνεύουν με παραγραφή.

Όπως υποστήριξε ο κ. Φλωράτος, “δεν προέκυψε τώρα, είναι μόνιμο θέμα . Πρέπει να ελέγχονται και οι ελεγκτές. Πρέπει να ελέγχονται και αυτοί που δίνουν τις εντολές. Υπάρχει αυθαίρετη ιεράρχηση των υποθέσεων, ποιος είναι αυτός που λέει να περάσει μπροστά η νεότερη υπόθεση της παλαιότερης και με ποια λογική; Αν έχουν περαιωθεί υποθέσεις νεότερες και οι παλαιότερες λιμνάζουν, θα πρέπει αυτός που έβγαλε την εντολή να λογοδοτήσει γι΄αυτό. Διότι, αν είχε ερευνηθεί η παλαιότερη υπόθεση, δεν θα μιλούσαμε για παραγραφή σήμερα”.

Παράλληλα, ο κ. Φλωράτος αναρωτήθηκε αν “η συνεχής αλλαγή των αρμοδιοτήτων είναι άδολη; Ο λόγος ανοίγματος των υποθέσεων ήταν επειδή ήθελαν να την ψάξουν καλά ή να το ανοίξουν τόσο πολύ για να μην τελειώσει ποτέ ο έλεγχος; Η αιτία που η λίστα Λαγκάρντ δεν εισέπραξε λεφτά ήταν αυτός ακριβώς”.

Ωστόσο, σημείωσε ότι “υπήρχαν υποθέσεις αγροτών που είχαν πάρει ψεύτικες επιδοτήσεις. Αυτό το εξέταζε το ΣΔΟΕ της Λαμίας. Κατάργησαν το ΣΔΟΕ Λαμίας, πήγαν στον Οικονομικό Εισαγγελέα στην Αθήνα, ξαναγύρισαν πίσω, μπήκαν στα συρτάρια. Κάποιοι χαίρονταν γιατί είχαν πάρει κάποια εκατομμύρια ευρώ επιδότηση και το δημόσιο δεν μπόρεσε να πάρει πίσω τα λεφτά του γιατί παραγράφηκαν οι υποθέσεις. Υπάρχουν κάποιες πολύ μεγάλες υποθέσεις, σοβαρές και λένε να φύγουν από τον Οικονομικό Εισαγγελέα και να πάει στον Εισαγγελέα Διαφθοράς. Από τον Εισαγγελέα Διαφθοράς να πάνε πίσω στην ΑΑΔΕ. Ο χρόνος περνάει και είναι υπέρ εκείνου που έχει κάνει την παρανομία και θα παραγραφούν”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ