Τι συζήτησαν οι Έλληνες τραπεζίτες με τον Γερμανό κεντρικό τραπεζίτη Γενς Βάιντμαν

H βελτίωση των μακροοικονομικών συνθηκών στην Ελλάδα, το οικονομικό και επιχειρηματικό κλίμα, οι προοπτικές ανάπτυξης και η πρόοδος που έχει συντελεστεί στο τραπεζικό σύστημα για την αντιμετώπιση των σοβαρών προκλήσεων που κληροδότησε η κρίση ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν στο γεύμα εργασίας που παρέθεσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) στον Πρόεδρο της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας (Bundesbank), Γενς Βάιντμαν.

Η ανακοίνωση της ΕΕΤ

Σήμερα, Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018, ο Πρόεδρος κ. Νικόλαος Καραμούζης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΕΤ παρέθεσαν στα γραφεία της Ενώσεως Γεύμα Εργασίας στον διακεκριμένο προσκεκλημένο τους Dr. Jens Weidmann, Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν, επίσης, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας, οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι των ελληνικών τραπεζών μελών της ΕΕΤ, οι επικεφαλής των Συντονιστικών Επιτροπών της ΕΕΤ και η Γενική Γραμματέας αυτής, συζητήθηκαν μια σειρά θεμάτων όπως, μεταξύ άλλων, η βελτίωση των μακροοικονομικών συνθηκών, το οικονομικό και επιχειρηματικό κλίμα, οι προοπτικές ανάπτυξης και η πρόοδος που έχει συντελεστεί στο τραπεζικό σύστημα για την αντιμετώπιση των σοβαρών προκλήσεων που κληροδότησε η κρίση. Η συζήτηση επικεντρώθηκε, επίσης, στις πρωτοβουλίες των συστημικών τραπεζών για τη σταδιακή αποκατάσταση της κανονικότητας στη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, κυρίως σε ό,τι αφορά τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και ανοιγμάτων.

Τονίστηκε ακόμη ότι, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος στήριξης, είναι απαραίτητη η αποκατάσταση και διατήρηση της εμπιστοσύνης των διεθνών αγορών στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, η εξασφάλιση της πλήρους και απρόσκοπτης χρηματοδότησής της από τις αγορές, καθώς και η διαμόρφωση των αναγκαίων προϋποθέσεων επίτευξης ισχυρής, βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης μέσα σε ένα πλαίσιο δημοσιονομικής σταθερότητας, χρηματοπιστωτικής ευρωστίας και βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

Πηγή: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ