• Η Αυστρία στηρίζει τον τουρισμό μας

  2:20 μμ, Πέμπτη 05 Ιουλ 2012 2:20 μμ, Πέμπτη 05 Ιουλ 2012

  Τις «πραγματικές ευκαιρίες» που προσφέρονται τώρα για διακοπές στην Ελλάδα, επισημαίνει ο επικεφαλής του μεγαλύτερου αυστριακού ομίλου τουριστικών επιχειρήσεων «Φερκέρσμπιρο», Χάραλντ Νόγκρασεκ, σε σημερινή συνέντευξή του στη μεγάλης κυκλοφορίας, αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ», σημειώνοντας πως οι τιμές μειώνονται μεταξύ 10 και 20%.

  Όπως παρατηρεί η κ. Νόγκρασεκ, ο τουρίστας που έχει απευθείας πτήση για κάποιο από τα ελληνικά νησιά, δεν έχει κανένα πρόβλημα με τις απεργίες, αλλά παρ��λα αυτά, όλη η Ελλάδα συγχέεται με την Αθήνα.

  Αναφέρει στη συνέχεια πως, μέχρι πριν τρία χρόνια η Ελλάδα βρισκόταν στην πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Αυστριακών για διακοπές στο εξωτερικό και τώρα βρίσκεται στην τρίτη θέση, με τις κρατήσεις να έχουν μειωθεί μέχρι και 20%.

  Κατά την άποψή του, η Ελλάδα επωφελήθηκε από την πολιτική κρίση στη Βόρεια Αφρική, διότι Γάλλοι και Βρετανοί, οι οποίοι δεν ταξίδευαν παλιά για διακοπές στην Ελλάδα, έχουν καλύψει τώρα το κενό που δημιουργήθηκε από τη μείωση του αριθμού των Αυστριακών και Γερμανών τουριστών στη χώρα, όπου παρατηρείται μείωση των τιμών.

  Ως ο μεγαλύτερος όμιλος τουριστικών επιχειρήσεων της Αυστρίας, το «Φερκέρσμπιουρο» είχε τον περασμένο χρόνο κύκλο εργασιών που ξεπέρασε τα 850 εκατομμύρια ευρώ, διακινώντας δύο εκατομμύρια τουρίστες, ενώ, διαθέτοντας 34 ξενοδοχειακές μονάδες, διαχειρίζεται τη μεγαλύτερη αλυσίδα ξενοδοχείων στη χώρα.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα