Παπανάτσιου: Δεν διαγράφεται κανένα όνομα από καμία λίστα – Συνεχίζονται οι έλεγχοι στις χρήσεις που δεν έχουν παραγραφεί

«Δεν διαγράφεται καμία λίστα από τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, δεν διαγράφεται λίστα αλλά χρήσεις”, δήλωσε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, προσθέτοντας ότι “για εκείνους που είναι στη λίστα Λαγκάρντ. π.χ., ο έλεγχος συνεχίζεται στις χρήσεις που δεν είναι διαγεγραμμένες με τις αποφάσεις του ΣτΕ. Η φορολογική αρχή μπορεί να στείλει τις υποθέσεις στον οικονομικό εισαγγελέα».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «105,5 Στο Κόκκινο”, η υφυπουργός είπε ότι «δεν έχει διαγραφεί κανένα όνομα από καμία λίστα, ούτε θα διαγραφεί».

Όσον αφορά στην απόδοση του ελέγχου, η κ. Παπανάτσιου σημείωσε ότι «αυτοί κρατούσαν στο συρτάρι τις υποθέσεις επί χρόνια, όταν αναλάβαμε είχαν βεβαιώσει μόλις 24 εκαττομύρια ευρώ. Αυτήν τη στιγμή, από τους ελέγχους στις λίστες Λαγκάρντ, Μπόργιανς και εμβασμάτων εξωτερικού, έχει ξεκινήσει ένας πολύ μεγάλος έλεγχος σε 3.500 υποθέσεις. Έχουν ολοκληρωθεί περίπου 2.000 υποθέσεις και έχουν βεβαιωθεί 919 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία έχουν εισπραχθεί ήδη περίπου 107 εκατομμύρια ευρώ, ενώ για τα υπόλοιπα γίνονται οι νόμιμες διαδικασίες που υπάρχουν, μετά από προσφυγές κ.λπ.».

Πηγή: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ