Bloomberg: Η Ελλάδα επιστρέφει στην αγορά ομολόγων

“Ολοένα και υποχωρούν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, όσο η Ελλάδα πλησιάζει στην έξοδο από το οικονομικό πρόγραμμα”.

Αυτό αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, επισημαίνοντας ότι “η Ελλάδα επιστρέφει στην αγορά ομολόγων”. Όπως υποστηρίζει, έχουν υποχωρήσει δραματικά σε σύγκριση με τα υψηλά επίπεδα στην κορύφωση της ελληνικής κρίσης το 2012, καθώς οι επενδυτές “ετοιμάζονται” για την επάνοδο της Ελλάδας στις αγορές.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος βρίσκεται στο εξωτερικό προς αναζήτηση επενδυτών, καθώς αυξάνονται οι πιθανότητες η Ελλάδα να βγει στις αγορές φέτος.

«Η εικόνα μοιάζει πλέον καλύτερη για την Ελλάδα, μια χώρα που έχει λάβει πακέτα οικονομικής βοήθειας συνολικού ύψους 300 δισ. ευρώ από το 2010, οπότε και βρέθηκε στο χείλος της καταστροφής. Πλέον η Ελλάδα κατόρθωσε να παράξει πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ τον περασμένο μήνα ο οίκος Standard & Poor’s προχώρησε στην αναβάθμιση της αξιολόγησης της χώρας σε Β+», σχολιάζει, μεταξύ άλλων, το Bloomberg.

Πηγή: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ