Τζανακόπουλος: Στόχος της κυβέρνησης η επαναρρύθμιση της αγοράς εργασίας – Επίθεση στον Βρούτση – ΒΙΝΤΕΟ

Σήμερα εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής προς συζήτηση και ψήφιση το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που θωρακίζει περαιτέρω τα δικαιώματα των εργαζομένων και θέτει σαφείς κανόνες σε μέχρι σήμερα απολύτως αρρύθμιστα πεδία της αγοράς εργασίας.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Ανέφερε ότι με βάση αυτό δημιουργείται μια νέα αρχιτεκτονική στα πρόστιμα για την αδήλωτη εργασία με αυστηροποίηση των προστίμων σε περιπτώσεις υποτροπής αλλά και με δυνατότητα έκπτωσης προστίμου μόνο εφόσον προσληφθεί άμεσα ο εργαζόμενος σε θέση πλήρους απασχόλησης.

Επίσης, αφορά την καθιέρωση αλληλέγγυας και εις ολόκληρον ευθύνη του αναθέτοντα το έργο, του εργολάβου και του υπεργολάβου έναντι των εργαζομένων κατά την εκτέλεση ενός ανατεθειμένου έργου.

Ακόμη, εμπεριέχει και ρυθμίσεις για την πρακτική άσκηση και μαθητεία αλλά και για την προστασία ασυνόδευτων ανηλίκων προσφυγόπουλων αλλά και ρυθμίσεις επί ασφαλιστικών θεμάτων. Έρχεται δε σε συνέχεια σειράς παρεμβάσεων της κυβέρνησης για την επαναρύθμιση της αγοράς εργασίας, την προστασία των εργαζομένων και την ενίσχυση της διαπραγματευτικής τους δύναμης.

«Η πολιτική κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι το αμέσως επόμενο διάστημα -και με τα μεγαλύτερα πεδία ελευθερίας που προσφέρει η έξοδος από το Μνημόνιο- να εντείνει τις παρεμβάσεις για την επαναρρύθμιση της αγοράς εργασίας αλλά και να προχωρήσει στις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την αύξηση του κατώτατου μισθού για να μπει ένα τέλος στον κύκλο της απορρύθμισης και της εργασιακής ζούγκλας που επιβλήθηκε την περίοδο 2010- 2014», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σχολίασε ότι «σε αυτή την προσπάθεια γνωρίζουμε ότι έχουμε απέναντι μας τον κ. Μητσοτάκη που κάνει λόγο για το ξεπερασμένο οχτάωρο αλλά και τον ΣΕΒ που επιμένει να λειτουργεί με αμιγώς πολιτικά κίνητρα».

Επίθεση στον Βρούτση

“Πυρά” εξαπέλυσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά του τομεάρχη Εργασίας της ΝΔ, Γιάννη Βρούτση λέγοντας χαρακτηριστικά:

“Ο κ. Βρούτσης εκτός από προπέτης, έχει εξελιχθεί και στον καλύτερο φίλο της παράνομης εργοδοσίας”.

Είπε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά ξεκίνησε με την αναλογία 60%- 40% υπέρ της πλήρους απασχόλησης έναντι της μερικής και όταν παρέδωσε, η σχέση αυτή είχε ανατραπεί. Επίσης, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η αδήλωτη εργασίας επί των ημερών του στο υπουργείο Εργασίας έφτασε στο “θεόρατο 20%”.

Όπως τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος, “η τάση του κ. Βρούτση να παρουσιάζει τον εαυτό του ως υπερασπιστή των δικαιωμάτων των εργαζομένων είναι τουλάχιστον κωμική” και συνέστησε να “είναι πιο προσεκτικός όταν μας κάνει μαθήματα για τα εργασιακά δικαιώματα”

Δείτε εδώ το βίντεο από την ΕΡΤ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ