Ντομπρόβσκις: Η Ελλάδα έχει επιστρέψει στην ανάπτυξη – Έχει εξασφαλίσει δημοσιονομική σταθερότητα

«Έχουμε ένα μείζον επίτευγμα. Η Ελλάδα βγαίνει πλέον από το πρόγραμμα. Εμείς από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής χαιρετίζουμε τη συμφωνία της 21ης Ιουνίου», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, απαντώντας σε ερώτηση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη.

Ο κ. Ντομπρόβσκις επισήμανε, απαντώντας στον Δημήτρη Παπαδημούλη, τρία σημαντικά στοιχεία για την Ελλάδα:

α) Είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσει την πορεία της την περίοδο μετά το πρόγραμμα και κυρίως τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα ενισχύσουν την εθνική οικονομία και την εμπιστοσύνη των αγορών, καθώς, όπως είπε, η Ελλάδα πλέον θα στραφεί στις αγορές για χρηματοδότηση.

β) Τα μέτρα για το χρέος. Το πακέτο απομείωσης του χρέους έχει πολύ μεγάλη σημασία, είπε ο κ. Ντομπρόβσκις. Η παράταση της διάρκειας αποπληρωμής και η αναβολή καταβολής του τόκου, είναι πολύ σημαντικά στον περιορισμό του κόστους και ταυτόχρονα, εξασφαλίζουν, σταδιακά πιο ομαλή, επάνοδο της Ελλάδας στις αγορές, τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν. Έχουμε, τον όρο του πρωτογενούς πλεονάσματος 3% του 2022, έναν πιο σταδιακό και πιο ανεπτυγμένο, πιο μακροχρόνιο δηλαδή, διαμοιρασμό του κόστους χρονικά, μια παράταση δηλαδή, του κόστους του χρέους, συμπλήρωσε.

και γ) Υπάρχει ένα ουσιώδες τελευταίο κομμάτι, 15 δισ. ευρώ, που έχει να κάνει με ένα μαξιλάρι προστασίας για την Ελλάδα, έτσι ώστε να εξασφαλίσει μια σταδιακή και ομαλή επάνοδο στις αγορές. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα είπε ο κ. Ντομπρόβσκις.

Όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, μπορούμε να πούμε πλέον ότι η ελληνική οικονομία έχει επιστρέψει στην ανάπτυξη, έχει εξασφαλίσει τη δημοσιονομική σταθερότητα. Πάνω σε αυτό καλείται τώρα να χτίσει η Ελλάδα. Και η προσδοκία μου, είπε ο κ. Ντομπρόβσκις, είναι πως η ελληνική οικονομία πλέον, μπορεί να μας προσφέρει ευχάριστες εκπλήξεις από δω και μπρος.Πηγή: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ