Η ανακοίνωση του ΕSM για την εκταμίευση της δόσης -Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο για να βγει από το πρόγραμμα

Σύμφωνα με τον ESM το διοικητικό συμβούλιο ενέκρινε την δόση μετά “την ολοκλήρωση όλων των προαπαιτούμενων από την ελληνική κυβέρνηση και την επακόλουθη έγκριση του Συμπληρωματικού Μνημονίου από το Διοικητικό Συμβούλιο του ESM. Η δόση θα χρησιμοποιηθεί για την εξυπηρέτηση του χρέους, την εκκαθάριση εγχώριων ληξιπρόθεσμων οφειλών και για τη δημιουργία αποθέματος διαθεσίμων.

Η εκταμίευση αναμένεται να πραγματοποιηθεί από τον ESM την Τετάρτη 28 Μαρτίου. Μια περαιτέρω εκταμίευση για να πληρωθούν ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ “μπορεί να πραγματοποιηθεί μετά την 1η Μαΐου 2018”. Η έλευση του ποσού “εξαρτάται από την πρόοδο της Ελλάδας αναφορικά με τη μείωση του αποθέματος οφειλών αλλά και με τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του συστήματος ηλεκτρονικών δημοπρασιών” αναφέρεται. Θα γίνει μετά από νέα απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΜ.

Ο επικεφαλής του Μηχανισμού κ. Klaus Regling, δήλωσε: “Η σημερινή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ESM αναγνωρίζει τη σκληρή δουλειά της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού για την ολοκλήρωση ενός εκτεταμένου συνόλου μεταρρυθμίσεων”.

Πρόσθεσε ότι “η 4η και τελική αναθεώρηση του προγράμματος έχει ήδη ξεκινήσει και είμαι βέβαιος ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο για να βγεί με επιτυχία το πρόγραμμα ESM τον Αύγουστο του 2018, υπό τον όρο ότι οι υπόλοιπες μεταρρυθμίσεις θα εφαρμοστούν από την ελληνική κυβέρνηση”.Πηγή: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ