Wall Street: Έκλεισε με κέρδη – Άνοδος των τιμών του πετρελαίου

Ανοδικά έκλεισε η Wall Street σήμερα, καθώς οι υψηλότερες τιμές πετρελαίου ενίσχυσαν τον ενεργειακό κλάδο, αλλά η νέα βουτιά του Facebook περιόρισε τα κέρδη της αγοράς. O Dow Jones αυξήθηκε 0,47% στις 24.727,27 μονάδες, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq κατέγραψαν κέρδη 0,15% και 0,27%, αντίστοιχα.

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν περισσότερο από 2%, αγγίζοντας το υψηλό τριών εβδομάδων, με ώθηση από τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή και την πιθανότητα περαιτέρω μείωσης της παραγωγής αργού στη Βενεζουέλα.

Τα κέρδη αυτή οδήγησαν τον ενεργειακό δείκτη του S&P 500 να σημειώσει κέρδη σχεδόν 1%, τα υψηλότερα από τους 11 κλαδικούς δείκτες του.

Η μετοχή του Facebook σημείωνε πτώση 4,2%, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έχει κληθεί από την Αμερικανική Επιτροπή Εμπορίου να απαντήσει για το πώς τα προσωπικά στοιχεία χρηστών του βρέθηκαν στην κατοχή της εταιρείας πολιτικών συμβούλων που είχε προσλάβει ο Ντόναλντ Τραμπ για την προεκλογική του εκστρατεία. Η μετοχή της εταιρείας έχει υποχωρήσει περίπου 12% στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις.

Η μετοχή της Snap υποχώρησε 3,56%, ενώ του Twitter έκανε βουτιά 9,47%. Οι χρηματοπιστωτικές μετοχές κατέγραψαν κέρδη 0,27%, με τους επενδυτές να θεωρούν ως σχεδόν βέβαιη την αύξηση των επιτοκίων από τη Fed μετά το τέλος της διήμερης συνεδρίασής της αύριο το βράδυ.Πηγή πληροφοριών: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ