Wall Street: Έκλεισε με ισχυρή πτώση – Βουτιά του Facebook

Με ισχυρές απώλειες έκλεισε τη Δευτέρα η Wall Street, με τον S&P 500 και τον Nasdaq να σημειώνουν τη μεγαλύτερη πτώση εδώ και πέντε εβδομάδες, καθώς οι ανησυχίες για την επιβολή νέων ρυθμίσεων στις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες μεγεθύνθηκαν από τη βουτιά της μετοχής του Facebook.

Ο Dow Jones υποχώρησε 1,35% στις 24.610,91 μονάδες και ο S&P 500 κατά 1,42% στις 2.712,92 μονάδες, ενώ ακόμη υψηλότερες ήταν οι απώλειες του Nasdaq (1,84%), ο οποίος έκλεισε στις 7.344,24 μονάδες.

H μετοχή του Facebook κατρακύλησε 6,8%, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, να καλείται από Αμερικανούς και Ευρωπαίους βουλευτές να εξηγήσει πώς μία συμβουλευτική εταιρεία που μετείχε στην προεκλογική εκστρατεία του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ απέκτησε πρόσβαση στα στοιχεία 50 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook. Η μετοχή είχε τη χειρότερη συνεδρίαση από τον Μάρτιο του 2014 και έχει υποχωρήσει 10,8% από το κλείσιμο – ρεκόρ της 1ης Φεβρουαρίου, μπαίνοντας σε φάση διόρθωσης.

Η βουτιά του Facebook επιβάρυνε πολύ τον τεχνολογικό κλάδο του S&P, που υποχώρησε 2,11% καθώς και τον Nasdaq. Οι άλλες μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες σημείωσαν, επίσης, πτώση, καθώς αυξήθηκαν οι ανησυχίες για περισσότερες ρυθμίσεις στον κλάδο. Η Apple υποχώρησε 1,53% και η Alphabet 3%, ενώ της Microsoft μειώθηκε 1,8%.

Η αγορά θεωρεί ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα (Fed) θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων την Τετάρτη και οι επενδυτές αναρωτούνται τώρα αν η βελτίωση της οικονομίας θα οδηγήσει σε περισσότερες από τις προβλεπόμενες αυξήσεις επιτοκίων.

Πηγή πληροφοριών: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ