Αμερικανός τραπεζίτης: Το bitcoin είναι “πυραμίδα”

O Ντικ Κοβάσεβιτς, πρώην επικεφαλής της αμερικανικής τράπεζας Wells Fargo, δήλωσε στο CNBC ότι θεωρεί «πυραμίδα» το bitcoin. «Νομίζω ότι πρόκειται για σχήμα πυραμίδας. Εκπλήσσομαι ότι η τιμή του δεν έχει μειωθεί περισσότερο», σημείωσε.

Ο Κοβάσεβιτς ακολουθεί έναν μεγάλο αριθμό τραπεζιτών που έχουν καταγγείλει την τρέλα μe τα κρυπτονομίσματα. Ο Τζέιμι Ντίμον, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan Chase, υποχώρησε πρόσφατα λίγο από τις προηγούμενες επικρίσεις του για το bitcoin, το οποίο είχε αποκαλέσει απάτη τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ο Κοβάσεβιτς δεν θεωρεί το bitcoin ως μία τυπική απάτη. «Δεν υπάρχει κάποια απάτη. Πρόκειται απλά για ένα σχήμα πυραμίδας. Στοιχηματίζετε ότι κάποιος πρόκειται να το αγοράσει. Και ορισμένοι είχαν δίκαιο», σημείωσε.

Η τιμή του bitcoin μειώθηκε σήμερα σε χαμηλό επίπεδο έξι εβδομάδων, υποχωρώντας κάτω από τις 12.000 δολάρια για πρώτη φορά από τις 5 Δεκεμβρίου.

Οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Νότιας Κορέας επανέφερε τις ανησυχίες για τη λήψη μέτρων σε μία από τις μεγαλύτερες αγορές συναλλαγών στο ψηφιακό νόμισμα.

Πηγή: enikonomia.gr (Με πληροφορίες από το CNBC)

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ