Αποχωρεί από το “τιμόνι” του ΟΔΔΗΧ ο Στέλιος Παπαδόπουλος

Του Βασίλη Σκουρή

Αποχωρεί σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr από τη θέση του επικεφαλής του Οργανισμού Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) o Στέλιος Παπαδόπουλος.

Ο Στέλιος Παπαδόπουλος, αποτελεί για πολλούς υπόδειγμα υπερκομματικού και διακομματικού τεχνοκράτη, καθώς είχε τοποθετηθεί στη θέση αυτή από τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά παρέμεινε και με την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, παρά τις πιέσεις που είχε δεχθεί προκειμένου να παραιτηθεί. Το διάστημα αυτό κατόρθωσε να λάβει την πλήρη εμπιστοσύνη του Μεγάρου Μαξίμου και του οικονομικού επιτελείου, χειριζόμενος τις πλέον ευαίσθητες πτυχές του δημοσίου χρέους, ενώ υπήρξε αυτός που χειρίστηκε πριν από ένα μήνα με ιδιαίτερη επιτυχία την ανταλλαγή των ομολόγων του PSI του 2012 με τα πέντε νέα ομόλογα.

Ο έως τώρα επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα και συγκεκριμένα στον τραπεζικό οίκο JP Morgan.

«Εάν θελήσεις είμαστε εδώ ακόμα και τώρα να παραμείνεις επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ» φέρεται να του είπε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, που εκτιμά ιδιαιτέρως την προσήλωση του Στέλιου Παπαδόπουλου στο δημόσιο καθήκον, ανεξαρτήτως κομματικών πεποιθήσεων.

Ο Στέλιος Παπαδόπουλος, πάντως, αναμένεται να έχει την εποπτεία του 7ετούς ομολόγου που εκτός απροόπτου θα εκδοθεί εντός του Ιανουαρίου.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ