Τσακαλώτος σε Μητσοτάκη: Σας επιστρέφω τον λαϊκισμό και το ψέμα – ΒΙΝΤΕΟ

Έντονη ήταν η αντίδραση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου μετά από την ομιλία του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του κοινωνικού μερίσματος στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Μας κατηγορείτε ότι ο λόγος μας είναι τοξικός. Εσείς νομίζετε πως ο δικός σας ήταν τριανταφυλλένιος αποκαλώντας μας ψεύτες συνεχώς;» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος και πρόσθεσε απευθυνόμενος στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης:

«Αν θέλετε να μην είναι τοξικός ο λόγος μας, γιατί δεν είστε ενημερωμένος για το θέμα της συζήτησης;».

Ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει υπεραπόδοση χωρίς πληρωμή του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Εξηγήσαμε στις Επιτροπές πόσα χρήματα πήραμε από τον ΕΦΚΑ, πόσα από την εθελούσια αποκάλυψη εισοδημάτων, εξηγήσαμε ότι το ΔΝΤ πάντα υποτιμά την απόδοση των μέτρων. Αυτά ο κ. Σταϊκούρας τα γνωρίζει, θα έπρεπε να σας έχει ενημερώσει».

Ο υπουργός Οικονομικών ζήτησε για άλλη μια φορά από τον κ. Μητσοτάκη να διευκρινίσει πού θα βρει τα χρήματα για τη μείωση των φόρων που υπόσχεται.

«Θα κόψετε από την Παιδεία, την Υγεία, την Ασφάλεια; Αντί να ειρωνεύεστε, πείτε μας τι πρόγραμμα έχετε. Διαφορετικά σας επιστρέφω τον λαϊκισμό και το ψέμα» είπε ο κ. Τσακαλώτος.

Δείτε εδώ το βίντεο από τη Βουλή:

Πηγή: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ