Με το δημοσιονομικό κλείνει ο πρώτος κύκλος της διαπραγμάτευσης

Προσθέστε το enikos.gr στην Google

Με τις διαπραγματεύσεις για τις μεταρρυθμίσεις στις αγορές προϊόντων και τα δημοσιονομικά ολοκληρώνονται σήμερα οι επαφές με τους επικεφαλής των δανειστών,oι οποίοι θα επιστρέψουν τέλη Νοεμβρίου για την τελική φάση της τρίτης αξιολόγησης.

Στο οικονομικό επιτελείο επιτελεί πνέει αέρας αισιοδοξίας κυρίως για το γεγονός ότι επί του παρόντος δεν ζητούνται νέα μέτρα για το 2018

Ωστόσο το αγκάθι αφορά την αναδιάρθωση των προνοιακών παροχών,καθώς η πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών του 2018 θα κρίνει το μέλλον των οικογενειακών επιδομάτων ενώ στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η οικονομική πορεία του ΕΦΚΑ.

Οι δανειστές δεν έχουν την οριστική εικόνα για το spending review (σ.σ. επανεξέταση δαπανών στα υπουργεία, προκειμένου να δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος για τα επιδόματα). Κατά συνέπεια, από τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν και θα καταγραφούν στον προϋπολογισμό του 2018, θα εξαρτηθεί το εύρος των παρεμβάσεων και η τύχη των οικογενειακών επιδομάτων.

Το καλό κλίμα συνεργασίας βοήθησε στο να σημειωθεί μεγάλη πρόοδος σε ανοιχτά ζητήματα του ασφαλιστικού (συντάξεις χηρείας), του εργασιακού (αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο) και του τραπεζικού-επιχειρηματικού τομέα (εξωδικαστικός συμβιβασμός).

Μοιράσου το:

Προσθέστε το enikos.gr στην Google
σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK