Wall Street: Ανοδικά έκλεισαν Dow Jones και S&P 500

Ανοδικά έκλεισαν ο Dow Jones και ο S&P 500 σήμερα, με αιχμή τις μετοχές της McDonald’s και εταιρειών του κλάδου υγείας, ενώ οι επενδυτές εξακολουθούσαν να ελπίζουν ότι ο Πρόεδρος Τραμπ θα μπορέσει να προωθήσει τη φορολογική μεταρρύθμισή του.

Ο Dow Jones αυξήθηκε 0,18% στις 22.380,27 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,12% και ο Nasdaq έμεινε αμετάβλητος.

Η μετοχή της μεγαλύτερης αλυσίδας ταχυφαγείων στον κόσμο αυξήθηκε 2,36%, μετά τη σύσταση της Longbow Research για αγορά της.

O Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στήβεν Μνούτσιν δήλωσε ότι «δεν είναι διαπραγματεύσιμη» η πρόταση του Τραμπ για μείωση του εταιρικού φορολογικού συντελεστή στο 20%.

Το σχέδιο του Τραμπ, που προβλέπει και μείωση της φορολογίας για τους περισσότερους Αμερικανούς, δέχθηκε κριτική για ευνοϊκή μεταχείριση των επιχειρήσεων και των πλούσιων καθώς και για το ότι θα αυξήσει το χρέος κάποια τρισεκατομμύρια δολάρια.

Στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία αυξήθηκε λίγο ταχύτερα από ότι θεωρείτο πριν στο δεύτερο τρίμηνο, αλλά η δυναμική της πιθανόν επιβραδύνθηκε στο τρίτο τρίμηνο, καθώς οι τυφώνες Χάρβεϊ και Ίρμα μείωσαν προσωρινά τη δραστηριότητα.Πηγή πληροφοριών: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ