Ο Μοσκοβισί «ξαναχτυπά»: Υπάρχει ογκώδες δημοκρατικό έλλειμμα στην Ευρωζώνη

“Ξαναχτυπά” ο Πιέρ Μοσκοβισί. Μετά τη δήλωσή του πως οι αποφάσεις για το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής ελήφθησαν κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς έγκριση από κανένα κοινοβούλιο, κάτι το οποίο δείχνει δημοκρατικό έλλειμμα, σήμερα κατήγγειλε εκ νέου πως η Ευρωζώνη παρουσιάζει “ογκώδες δημοκρατικό έλλειμμα”.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων υποστήριξε επίσης, ότι η Ευρωζώνη οφείλει να μεταρρυθμιστεί στη βάση των προτάσεων που παρουσιάσθηκαν τον Μάιο στην Ε.Ε.

«Υπάρχει ένα ογκώδες δημοκρατικό έλλειμμα. Δεν υπάρχει άλλος θεσμός (…) που να λαμβάνει τόσο σημαντικές αποφάσεις χωρίς να υπάρχει διαφάνεια (…), δημοκρατία ενώπιον ενός κοινοβουλίου. Αυτό δεν μπορεί να γίνεται πλέον», δήλωσε στη διάρκεια συνάντησής του με δημοσιογράφους.

«Οφείλουμε οπωσδήποτε να επιλύσουμε το ζήτημα της δημοκρατίας στους κόλπους της ευρωζώνης», επέμεινε. Η εμβάθυνση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης «είναι για μένα το ευρωπαϊκό εργοτάξιο των προσεχών μηνών», πρόσθεσε.Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ