«Φοροπαγίδα» για 1 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες

Αν βρίσκεστε στο ένα εκατομμύριο φορολογούμενους που δεν έχουν κάνει ακόμη την δήλωση τους και είστε παράλληλα ελεύθερους επαγγελματίας ή έχετε μεικτά εισοδήματα από μισθούς και ελεύθερο επάγγελμα κινητοποιηθείτε για την κατάθεση της δήλωσης, αφού θα πρέπει να περάσετε το εμπόδιο της «αντιστοίχισης ΚΑΔ», αφού χωρίς αυτό δεν θα μπορείτε να υποβάλετε την δήλωση σας.

Αν έχει προστρέξει έγκαιρα και έχετε προσαρμόσει τον Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (ΚΑΔ) με βάση τους καταλόγους του 2008 τότε δεν έχετε πρόβλημα.

Αν όμως δεν το έχετε κάνει, όπως πολλές χιλιάδες φορολογούμενοι, μόλις επιχειρήσετε να συμπληρώσετε το έντυπο E3 που αποτυπώνει τα έσοδα από την επιχειρηματική δραστηριότητα θα βρεθείτε μπροστά στο μήνυμα από την ΑΑΔΕ ότι θα πρέπει να κάνετε αντιστοίχιση του ΚΑΔ ή των ΚΑΔ σας με το τμήμα μητρώου.

Η διαδικασία που θα πρέπει να γίνει κάτι τέτοιο, περιγράφεται αναλυτικά και είναι σχετικά απλή και μπορεί να γίνει για πρώτη φορά ηλεκτρονικά, όμως δεν είναι προαιρετική, αλλά υποχρεωτική.

Η παγίδα βρίσκεται στο γεγονός ότι αν προσπαθήσετε να μπείτε στο τμήμα μητρώου της ΑΑΔΕ και χρησιμοποιήσετε τους κωδικούς του TAXISnet, απλώς δεν θα τα καταφέρετε.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ