Γιατί η Κίνα προσελκύει γερμανικές επιχειρήσεις

Παρά την επιβράδυνση στους ρυθμούς ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει τελευταία, οι Γερμανοί επιχειρηματίες συνεχίζουν να εμπιστεύονται το «Made in China».

Με την πάροδο των χρόνων οι οικονομικές σχέσεις Γερμανίας- Kίνας έχουν γίνει στενές. Το 2016 η Κίνα αναδείχθηκε στον σημαντικότερο εμπορικό εταίρο της Γερμανίας, ξεπερνώντας τη Γαλλία και τις ΗΠΑ. Περίπου 8000 Γερμανοί επιχειρηματίες έχουν επενδύσει στην Κίνα, την πιο γοργά αναπτυσσόμενη αγορά. Ωστόσο τελευταία κάποια πράγματα έχουν αλλάξει, ενώ αυξάνονται οι καταγγελίες για άνιση μεταχείριση γερμανικών ομίλων έναντι των κινεζικών. Σύμφωνα με έρευνα του Γερμανικών Εμπορικών Επιμελητηρίων Εξωτερικού (AHK) το ένα τρίτο των γερμανικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Κίνα αισθάνονται λιγότερο ευπρόσδεκτες από ότι πριν από δέκα χρόνια.

«Αυτό έχει να κάνει με το ότι πράγματι παλαιότερα η Κίνα εφάρμοζε μια άλλη πολιτική σε σχέση με τις επιχειρήσεις του εξωτερικού», ανέφερε στη DW η Αλεξάντρα Φος, διευθύντρια του Γερμανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου του Πεκίνου στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Greater China Day», που διεξήχθη πρόσφατα στην Κολωνία.Διαβάστε τη συνέχεια στο: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ