Wall Street: Έκλεισε με μεγάλες απώλειες

«Βουτιά» έκανε σήμερα η Wall Street σήμερα, με τον Dow Jones και τον S&P 500 να σημειώνουν τις μεγαλύτερες απώλειες των τελευταίων έξι εβδομάδων, καθώς οι επενδυτές συνέχισαν να ξεπουλούν τις τεχνολογικές μετοχές.

Ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες 0,78% στις 21.287,03 μονάδες, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq υποχώρησαν 0,86% και 1,44%, αντίστοιχα.

Ο τεχνολογικός κλάδος, που είχε συμβάλει καθοριστικά στα κέρδη 8% του S&P 500 φέτος, υποχώρησε σήμερα 2,1%. Οι μειώσεις των μετοχών μεγάλων εταιρειών, όπως της Apple και της Microsoft, ήταν τα κύρια βαρίδια του S&P σήμερα.

Οι τραπεζικές και οι ενεργειακές μετοχές ήταν οι μόνοι κλάδοι που ήταν σε θετικό έδαφος, καθώς οι επενδυτές αγοράζουν μετοχές που υστερούσαν φέτος.

Οι τραπεζικές μετοχές σημείωσαν κέρδη μετά την έγκριση από τη Fed των σχεδίων των τραπεζών για αύξηση των μερισμάτων και επαναγορών μετοχών τους. Η μετοχή της Wells Fargo αυξήθηκε 2,6% και της Citigroup 3,3%.

Οι ενεργειακές μετοχές αυξήθηκαν 0,4%, καθώς η τιμή του πετρελαίου κινήθηκε ανοδικά μετά τη μείωση της εβδομαδιαίας παραγωγής αργού των ΗΠΑ, η οποία περιόρισε τις ανησυχίες για τη συνεχιζόμενη υπερπροσφορά του.Πηγή: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ