Θρίλερ στο Eurogroup! Η Αθήνα θέλει πολιτική λύση για το χρέος, οι δανειστές δίνουν μόνο την δόση

Πυκνές είναι οι επίσημες και ανεπίσημες δηλώσεις από εκπροσώπους των δανειστών που μιλούν για συμφωνία ανάλογη με αυτήν της 22ας Μαΐου στο αυριανό Eurogroup, ενώ χθες ο Πρωθυπουργός σήκωσε τους τόνους προαναγγέλλοντας συνέχιση της διεκδίκησης λύσης για το χρέος και στην Σύνοδο Κορυφής.

Το στοιχείο που διαφοροποίησε την επικαιρότητα χθες ήταν οι δηλώσεις Σόϊμπλε από συνέδριο του Bloomberg στο Βερολίνο όπου δήλωσε βέβαιος για συμφωνία στο αυριανό Εurogrουp του Λουξεμβούργου.

Μάλιστα επεκτάθηκε και σε επαίνους για την διαπραγματευτική ικανότητα του υπουργού οικονομικών κ Ευκλείδη Τσακαλώτου, αλλά όχι τυχαία.

Χαρακτηρίζοντας τον κ. Τσακαλώτο εξαιρετικό υπουργό Οικονομικών δεν έχασε την ευκαιρία να προειδοποιήσει ότι δεν υπάρχει περιθώριο πολιτικής λύσης για το χρέος.

Τόνισε μεταξύ αστείου και σοβαρού ότι ο κ. Τσίπρας δεν εμπιστεύεται πολύ τον υπουργό του, καθώς επιμένει να αναζητά πολιτική λύση για το χρέος με συνεχείς επαφές με την κ. Μέρκελ η οποία επιμένει – σύμφωνα με τον κ. Σόιμπλε – να του υπενθυμίζει ότι το θέμα τους χρέους είναι θέμα του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών.

Παρόλα αυτά ο Πρωθυπουργός επέμενε λίγες ώρες νωρίτερα στο έκτακτο υπουργικό συμβούλιο που συγκάλεσε χθες το μεσημέρι ότι αν δεν έχουμε λύση για το χρέος η ελληνική πλευρά θα συνεχίσει να την διεκδικεί και στην Σύνοδο Κορυφής της 22ας Ιουνίου.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ