Ρουμελιώτης στον Realfm 97,8: Πάμε για 4ο μνημόνιο αν δεν καταφέρουμε να βγούμε δοκιμαστικά στις αγορές

“Αν δεν μπορέσει η Ελλάδα να επιδιώξει την επανένταξή της στις αγορές τότε θα πάμε για 4ο μνημόνιο”, δήλωσε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής του ΔΝΤ και πρόεδρος της Τράπεζας Αττικής σχολιάζοντας την επόμενη ημέρα της ελληνικής οικονομίας.

Και πρόσθεσε ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης: “Το θέλει κανείς το 4ο μνημόνιο; Εγώ αμφιβάλλω αν το θέλουν και οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι και η ίδια η Γερμανία αν το θέλει. Άρα θα πρέπει να καταλάβουν σε κάποια φάση ότι πρέπει να γίνει ό,τι είναι δυνατό προκειμένου η Ελλάδα να επανενταχθεί στις αγορές”.

Στο ερώτημα εάν με τη συμφωνία που έχει δει το φως της δημοσιότητας θα μπορέσει η Ελλάδα να μπει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης ειδικά από τη στιγμή που ο Ντράγκι έχει ξεκαθαρίσει ότι επιζητεί πλήρη συμφωνία ο κ. Ρουμελιώτης απάντησε: “Έχω αμφιβολίες γιατί όπως είδατε και ο κ. Ντράγκι για να μπορέσει να εντάξει την Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης πρέπει να έχει μία συγκεκριμένη δέσμευση από τους Ευρωπαίους σχετικά με τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους. Εάν δεν δεσμευτούν οι Ευρωπαίοι, ανεξάρτητα του πότε θα εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα, μπορεί να εφαρμοστούν μετά το τέλος του προγράμματος, αλλά θα πρέπει να είναι σαφή τα μέτρα, δηλαδή θα είναι επιμήκυνση, θα είναι σταθεροποίηση των επιτοκίων. Αν δεν το δώσει αυτό ο Σόιμπλε, πολύ φοβάμαι, ότι θα μείνουμε με ένα πρόγραμμα το οποίο δεν θα πείσει τις αγορές για να μπορέσει η Ελλάδα και την ΕΚΤ να επωφεληθεί από την ποσοτική χαλάρωση και να επανενταχθεί στις αγορές προς το τέλος αυτού του προγράμματος”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ